ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

50 καλλιτέχνες, 12 εκθέσεις και ένα μήνυμα αισιοδοξίας

Για 14η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στα Γιάννενα το Photometria Festival, το οποίο έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια τα σύνορα της Ελλάδας και έχει καταστεί ένας θεσμός με διεθνή εμβέλεια.

«Looking for the light» είναι το θέμα της φετινού φεστιβάλ, με τους διοργανωτές να εκπέμπουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω πανδημίας. «Θέλουμε να αναζητήσουμε την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Είμαστε σε έναν κόσμο που γενικότερα υπάρχουν πολλές δυσμενείς συνθήκες, αλλά, παρ’ όλα αυτά, εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε το αύριο με μία πιο αισιόδοξη ματιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Παναγιώτης Παππάς.
Το Photometria Festival φιλοξενεί πάνω από 50 καλλιτέχνες σε δώδεκα εκθεσιακά σημεία των Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένου και του καινούργιου χώρου Photometria Photography Center (PPC), το οποίο στόχος είναι να αποτελέσει και το σπίτι του φεστιβάλ για τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 24 Σεπτεμβρίου και σαν κεντρική δομή το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου, αλλά πολλές από τις εκθέσεις του, όπως αυτή της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Μουσείου Αργυροτεχνίας και του Photometria Photography Center, θα διατηρηθούν και τους επόμενους μήνες. Πέρα από τις εκθέσεις, στις οποίες η είσοδος είναι δωρεάν, το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές, σεμινάρια, διαλέξεις υψηλού επιπέδου και δράσεις για παιδιά. Μετά το πέρας της διοργάνωσης, επιλεγμένες εκθέσεις θα ταξιδέψουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
«Το φεστιβάλ Photometria μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, υπό τις ιδανικές συνθήκες που θα μπορούσαμε να έχουμε. Όσο περισσότερο η πόλη αγκαλιάζει το φεστιβάλ, τόσο περισσότερο το φεστιβάλ θα προσφέρει στη πόλη», ανέφερε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι πολύς κόσμος ταξιδεύει από άλλες πόλεις της Ελλάδας στα Γιάννενα και ο αντίκτυπος είναι τέτοιος που βοηθάει τη διοργάνωση να βάζει μεγαλύτερους στόχους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Photometria festival και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site www.photometria.gr

Σχετικά άρθρα

Το Photometria Festival απέκτησε το σπίτι του

Ηπειρωτικός Αγών

Εγκαίνια με πολλούς φίλους για το Photometria Festival

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Photometria in Motion 2023