ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Στην πλατεία του Κατσικά θα χτυπάει την Παρασκευή 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου η καρδιά της παράδοσης, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά διοργανώνει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.

Τις δύο αυτές ημέρες του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στη σκηνή παιδικά, εφηβικά αλλά και τμήματα ενηλίκων από ολόκληρη την Ελλάδα. Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά, του Μορφωτικού Συλλόγου Θεσπρωτικού, της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρύας, της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιάς, του Λαογραφικού Ομίλου «Ντόπιοι» Μαστοροχωρίων & Κόνιτσας, του Ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας, του Πολιτιστικού- Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας» και του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης.
Την παρουσίαση του φεστιβάλ, που θα έχει ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ, έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας. Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιείται φέτος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Κοινότητας Κατσικά.

Σχετικά άρθρα

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Κατσικά

«Ταξίδι στην αγάπη. Λόγια ψυχής, στιγμές ζωής» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά

5ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά