φωτογραφία αρχείου
ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στο Θερινό Μαντείο

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων, που απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικους, διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Θερινού Μαντείου 2022: «Χορικό η πόλις μου».

Εκτός του βασικού κορμού των μαθημάτων που απευθύνονται σε ηθοποιούς, στο πρόγραμμα θα περιληφθούν εργαστήρια, τα οποία προσφέρονται δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Αντιγόνη για παιδιά: «Γεννήθηκα για να αγαπώ. Όχι για να μισώ».
i)Τμήμα παιδικό (8-12 ετών) και ii) τμήμα εφηβικό (13-18 ετών). Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και αξιοποιώντας τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν ατομικά και συλλογικά τον αρχαίο μύθο, τον περιβάλλοντα χώρο και τους χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν, δημιουργώντας μία διαδρομή συναισθημάτων και κατανόησης νόμων, αρχών και αξιών. Οι εισηγήτριες των τμημάτων είναι Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (παιδικό) και Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ (εφηβικό).
Περίοδος : 18-22 Ιουλίου/ Ώρες: 10:30-12 :00 (παιδικό) και 19:30-21:00 (εφηβικό)/ Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αντιγόνη για την πόλη: «Άλλα για τον άνθρωπο ακόμα κι αν είναι σοφός δεν είναι ντροπή το να ‘χει κι άλλα να μάθει».
Δύο εργαστήρια, ένα διήμερο φωνητικής και ένα κινησιολογίας, θα πραγματοποιηθούν για τους πολίτες, καλλιτέχνες και ερασιτέχνες της πόλης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βασικό γνωρίσμα του αρχαίου δράματος, την ομαδικότητα. Μέσω της κίνησης στο χώρο και της μουσικότητα των χορικών αναδύεται η έννοια της ομάδας όπως αυτή μας έρχεται από το αρχαίο δράμα. Οι εισηγήτριες είναι η Γεωργία Τέντα (φωνητική) και η Κική Μπάκα (κινησιολογία). Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες των Ιωαννίνων και δεν απαιτείται καμία εμπειρία στο χορό ή στη μουσική.
Περίοδος: 18-20 Ιουλίου/ Ώρες: 18:30-20:00/ Χώρος: Προαύλιο Πυρσινέλλα

Θέατρο Φόρουμ και Δημοκρατία
Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο, που θα επικεντρωθεί στο Θέατρο των Εικόνων και το Θέατρο Forum με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και όσων ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη τεχνική. Απευθύνεται σε άτομα, με ή και δίχως προηγούμενη γνώση στο Θέατρο του Καταπιεσμένου, που ενδιαφέρονται να το εφαρμόσουν σε καλλιτεχνικές, ακτιβιστικές ή άλλες δράσεις. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί και ένα «work in process» παράστασης Θεάτρου Forum. Η εισηγήτρια του εργαστηρίου είναι η θεατρολόγος Χριστίνα Κρίθαρη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Περίοδος: 18-20 Ιουλίου/ Ώρες: 17:00-22:00 (18&19/7) και 9:00-14:00 (20/7)/ Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες στο e-mail ergastiriadipethei@gmail.com. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται κατά τη δήλωση συμμετοχής να αναγράψουν στο θέμα του e-mail τον τίτλο του σεμιναρίου που τους ενδιαφέρει και στο κυρίως σώμα το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Σχετικά άρθρα

Δύο παράλληλα εργαστήρια στο «Θερινό Μαντείο 2023»

Μικροί και μεγάλοι… ηθοποιοί στη «Σκηνή 125»

Θερινό Μαντείο 2022 – «Χορικό: Η πόλις μου» το φετινό θέμα