ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μικροί και μεγάλοι… ηθοποιοί στη «Σκηνή 125»

Με μια σειρά παραστάσεων στη «Σκηνή 125», στο ΚΕΠΑΒΙ, από τις ομάδες των μαθητών του εργαστηρίου της, ολοκληρώνει τα μαθήματά της για τη φετινή χρονιά η Θεατρική Συμπαιγνία.

Σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, η Παιδική ομάδα 3 παρουσιάζει την παράσταση «Περιμένετε να περάσει ο καύσωνας» του Ματέι Βίσνιεκ, σε διασκευή Κωνσταντίνας Μούρτου, σκηνοθετική επιμέλεια Γιολάντας Καπέρδα και Κίκας Ζαχαριάδου, και διδασκαλία Κίκας Ζαχαριάδου και Κωνσταντίνας Μούρτου.
Θα ακολουθήσουν οι Παιδικές ομάδες 1 και 2, που θα ανεβάσουν «Το σανταλάκι» της Ελένης Αναστασοπούλου, σε διασκευή Κ. Ζαχαριάδου, σκηνοθετική επιμέλεια Κ. Ζαχαριάδου και Γ. Καπέρδα, και διδασκαλία Κ. Ζαχαριάδου και Κ. Μούρτου.
Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα, η Ομάδα Ενηλίκων 2 θα παρουσιάσει έναν αυτοσχεδιασμό με τη μέθοδο των Viewpoints με αφορμή την Τριλογία του Λινέιν του Μάρτιν ΜακΝτόνα «Μοναξιά στην άγρα δύση», «H Bασίλισσα της Ομορφιάς» και «Το Ιρλανδέζικο Κρανίο», σε διδασκαλία Γιάννη Κοντού και Κίκας Ζαχαριάδου.
Θα ακολουθήσουν οι εφηβικές ομάδες 3 και 4, με την παράσταση «Where the wild roses grow», σε κείμενα των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε, Ανούιγ, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Μαρίας Λούκα. Η δραματουργία είναι της Κωνσταντίνας Μούρτου και της Γιολάντας Καπέρδα, που έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη διδασκαλία με τον Γιάννη Κοντό.
Η βραδιά θα κλείσει με την Ομάδα Φωνητικής & Θεατρικού Τραγουδιού, σε διδασκαλία Κατερίνας Βασιλείου.
Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, τη σκυτάλη θα πάρει η Ομάδα Ενηλίκων 3, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από το έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία Γ. Κοντού και Γ. Καπέρδα.
Και πάλι η θα κλείσει με την Ομάδα Φωνητικής & Θεατρικού Τραγουδιού, σε διδασκαλία Κ. Βασιλείου.
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, σειρά έχει η Εφηβική ομάδα 1 με την παράσταση «Γάζα: Θέλω μια χώρα», βασισμένη στα “»Μονόλογοι απ’ τη Γάζα» και «Θέλω μια χώρα» του Αντρέα Φλουράκη, σε δραματουργία Κ. Μούρτου, σκηνοθετική επιμέλεια Κ. Ζαχαριάδου και Γ. Καπέρδα, και διδασκαλία Κ. Ζαχαριάδου.
Θα ακολουθήσει η Εφηβική ομάδα 2 με την παράσταση «Ντοκιμαντέρ: Το ταξίδι μέσα από τα μάτια τους», βασισμένη στα «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και «Μέσα από τα μάτια τους» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, σε δραματουργία Κ. Μούρτο, σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία Κ. Ζαχαριάδου.
Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με την Ομάδα Παιδικής & Εφηβικής Χορωδίας σε διδασκαλία Ειρήνης Ντούση.
Τέλος, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, η Ομάδα Ενηλίκων 1 θα ανεβάσει την παράσταση «Ο άνθρωπος μέσα στον κύκλο», σε κείμενα των Ματέι Βίσνιεκ, Λουίτζι Πιραντέλλο, Χάρολντ Πίντερ και Τενεσί Ουίλιαμς. Δραματουργία Γ. Καπέρδα και Κ. Μούρτου, σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία Γ. Καπέρδα και Κ. Ζαχαριάδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποσπάσματα των κειμένων στις εφηβικές και παιδικές ομάδες γράφτηκαν από τα ίδια τα παιδιά και προέκυψαν από αυτοσχεδιασμούς μέσα από τη διαδικασία του μαθήματος.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια