ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2022 με θέμα «Ταυτότητα»

Τις «Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2022» διοργανώνει, για 5η χρονιά, η Φ.Ο.Α. - Φωτογραφική Ομάδα art.A’s στην ισόγεια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γ. Μόραλης» (Νικ. Πλαστήρα 13, Άρτα), από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Ο τίτλος της φετινής έκθεσης είναι «Ταυτότητα» και την επιμελήθηκε η Κατερίνα Κούρου, εισηγήτρια των φετινών σεμιναρίων, που διοργάνωσε η Φ.Ο.Α. – Φωτογραφική Ομάδα art.A’s για την περίοδο 2021-2022.
«Θεωρούμε, ότι γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, ότι γνωρίζουμε την ταυτότητα μας. Αν κάποιος μας ρωτήσει, απορούμε για την “αφελή” ερώτηση. Όμως η πραγματική ταυτότητα δεν έχει μονάχα σχέση με τα γραμμένα στο χαρτί στοιχεία μας, ούτε με την ασπρόμαυρη φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας, αλλά συνιστά τη σχέση μας με την πραγματικότητα. Η ταυτότητα μας αποτελείται από όλα όσα μας χαρακτηρίζουν. Την ιδεολογία μας, τα πιστεύω μας, ακόμα και τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυθούμε και να συμπεριφερθούμε. Έχει να κάνει με τα ερεθίσματα που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας», αναφέρεται σε κείμενο για την έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Αρταίων και με υποστηρικτή το Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας.
Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι Αικατερίνη Νάκου, Αλεξάνδρα Κοντοδήμα, Αλίκη Βίτσιου, Αλίνα Παπαζαχάρη, Αρετή Μπόσμου, Γεώργιος Μπελεβέντης,Γιώτα Ξυλογιάννη, Δήμος Σιαμέτης, Ευάγγελος Κούσουλας, Θύμιος Κατσικογεώργος, Κατερίνα Φιλίππου, Κατερίνα Χάρου, Παντελής Σιώζος, Σάντρα Φώτη και Χρίστος Βήχας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα γίνουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό στις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης(09:00 έως 14:00 & 18:00 έως 21:00 εκτός Σαββάτου & Κυριακής).

Σχετικά άρθρα

«Αθλητισμός και αδερφοσύνη» στο Photometria Photography Center

Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Σωτηρόπουλου στο PPC

Τα Γιάννενα μέσα από τον φακό του Πέτρου Ζωνίδη