Πολιτισμός

Μαγεία, παιχνίδι και φαντασία στην Έκφραση

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για Χριστούγεννα γεμάτα όνειρο, μαγεία, παιχνίδι και φαντασία έχει ετοιμάσει το θέατρο Έκφραση.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς για τα παιδιά, τους εξάπτουν τη φαντασία, τα κάνουν να ονειρεύονται, δίνουν αφορμή για παιχνίδι, χαμόγελα και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς. Όλα τα παραπάνω θα προσφέρει το Θέατρο Έκφραση αυτές τις γιορτινές ημέρες στους μικρούς του φίλους, μέσω ενός γιορτινού «πακέτου» εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει, το οποίο περιλαμβάνει… απ’ όλα. Κουκλοθέατρο, παντομίμα, μιούζικαλ, magic show, χριστουγεννιάτικα θεατρικά παιχνίδια έρχονται να κάνουν τις γιορτές πιο όμορφες, πιο χαρούμενες, πιο ονειρεμένες, έτσι δηλαδή όπως πρέπει να είναι.
Η αρχή γίνεται με τον «Καρυοθραύστη» την Τετάρτη 26 και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βασισμένο στην ομώνυμη αγαπημένη ιστορία, με πρόζα και ζωντανή μουσική επί σκηνής από τους Μίνα Παππά, Χριστίνα Δάλλα, Πέτρο Χριστακόπουλο, Χρήστο Χρήστου και Μιχαήλ Παππά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγο περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί η παράσταση κουκλοθεάτρου «Τρίγωνα – Κάλαντα» με Άι Βασίλη, ξωτικά, ταράνδους και άλλες γιορτινές φιγούρες από το κουκλοθέατρο «Αντράλα». Η σύλληψη της ιδέας είναι του Χρήστου Κόλλια και του Σωκράτη Παππά, ο οποίος έχει και τη σκηνοθεσία. Εμψυχωτές οι Σωκράτης Παππάς και Βίκυ Βάββα. Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Την ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα, ο σπουδαίος μάγος Alexander Magicsak θα παρουσιάσει ένα «Magic Show», με εντυπωσιακά κόλπα, που θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών και με τα ευρήματά του θα τα ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ στην προπώληση και 8 ευρώ γενική είσοδος.
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, σειρά έχει η παράσταση μουσικού θεάτρου (μιούζικαλ) για μικρούς και μεγάλους «Δύο χαρταετοί στη νύχτα», γεμάτη ζωντανό τραγούδι και πολύ χιούμορ, με τεχνικές σωματικού θεάτρου, με ειδικούς φωτισμούς και ειδικά κατασκευασμένα σκηνικά αντικείμενα. Το κείμενο, οι στίχοι και η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και παίζουν και τραγουδούν οι Χριστίνα Κουταλιάγκα, Νικόλας Τσίχλας, Βιβή Φωτοπούλου και Τάσος Χρυσόπουλος. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ στην προπώληση, 10 και 8 ευρώ (μειωμένο) στο ταμείο.
Τέλος, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο Γιώργος Φλώρος θα παρουσιάσει μια παράσταση παντομίμας. Ο Γ. Φλώρος είναι γνωστός για τις καλοδουλεμένες και άψογες αισθητικά παραστάσεις του, τις οποίες έχει παρουσιάσει και στο εξωτερικό, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ (παιδικό) και 8 ευρώ (ενήλικες).

Σχετικά άρθρα

Ένα καλοκαίρι θα πλανιέται πάντα πάνω από τους χειμώνες μας

Μιλώντας στα παιδιά για το πένθος

Σοφία Γκόντα

Όταν οι γονείς χωρίζουν

Βίκυ Βάββα