ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Metropol 1938» και τρεις «φιλοξενούμενες» παραστάσεις από τη Θεατρική Συμπαιγνία

Παραστάσεις θεατρικών επαγγελματικών ομάδων, στο πλαίσιο συνεργασίας και καλλιτεχνικού διαλόγου με άλλες πόλεις της Ελλάδας, φιλοξενεί τον Μάιο η Θεατρική Συμπαιγνία, ανοίγοντας την αυλαία με το «Metropol 1938» σε δική της παραγωγή, για δύο τελευταίες παραστάσεις.

Οι παραστάσεις του «Metropol 1938», βασισμένο στη «Σκακιστική Νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ και σε σκηνοθεσία Γιολάντας Καπέρδα, θα παρουσιαστούν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 9.15 το βράδυ, στη «Σκηνή 125» στο ΚΕΠΑΒΙ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ το κανονικό και 8 το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων στο καφέ-μπαρ «Σκάλα», στη «Θεατρική Συμπαιγνία», στη «Σκηνή 125» και ηλεκτρονικά στο viva.gr.
Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν την Παρασκευή 13 Μαΐου (21:15) η παράσταση «Έρως μονόπτερος ο πλάνης», σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά, και την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου (21:15) η παράσταση «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» του Άλαν Μπένετ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νανάκη και παραγωγή του Θεάτρου Επίκεντρο.
Ο κύκλος των παραστάσεων θα κλείσει την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου (21:30), με το έργο «παρΙΠΠΗΣ», που θα παρουσιαστεί στο αίθριο του ΚΕΠΑΒΙ. Πρόκειται για μια κοινωνική σάτιρα, βασισμένη στους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσάκωνα και παραγωγή της ΜΠΛΕ productions.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια