ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ένα αισιόδοξο έργο κόντρα στους φόβους της εποχής

Με τις θετικές κριτικές ήδη να τη συνοδεύουν, μετά τον πρώτο κύκλο παραστάσεων της περασμένης εβδομάδας, η ρομαντική κωμωδία «Σκραμπλ (Τα λευκά τριαντάφυλλα)» εγκαινιάζει την επαγγελματική σκηνή της Ομάδας Τέχνης Αφηγηματικός Νους και περιμένει τους θεατές στο Θέατρο «Κύκλος» για ένα ακόμη τετραήμερο παραστάσεων από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 9.15 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα έργο του Πάνου Ζώη απέναντι στην απαισιοδοξία και θλίψη που βιώνουμε παρατεταμένα τα τελευταία χρόνια, και μια παράσταση που κυλά ευχάριστα, δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα στους θεατές.
Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Βαγγέλης Αθανασίου και η Όλγα Παππά, οι οποίοι μοιράζονται και το σανίδι με τη Μαρία Γιαννάκη.
Στόχος της Ομάδας Τέχνης Α.Ν. είναι η παράσταση αυτή να ταξιδέψει εντός και εκτός της Ηπείρου, όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια Γιάννα Κούλα. «Πρόκειται για ένα αισιόδοξο έργο, κόντρα σε όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια, τα οποία έχουν φυτέψει μέσα μας ένα βαρύ και βαθύ φόβο. Πρόκειται για ένα θεατρικό που κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, με αισιοδοξία πως πάντα υπάρχει κάτι φωτεινό στον κόσμο είτε σαν διέξοδος είτε σαν λύση», τόνισε, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Πάνος Ζώης.
Ως μια κατάθεση ψυχής, ένα έργο που κατακλύζεται από συναισθήματα, περιέγραψε το έργο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαγγέλης Αθανασίου, τονίζοντας πως το γέλιο βγαίνει αβίαστα στους θεατές, ενώ οι δραματικές καταστάσεις συμπληρώνουν τη ρομαντική κωμωδία του συγγραφέα. «Είναι για εμάς μεγάλη χαρά που αυτό το έργο, με αυτούς τους συντελεστές, φτάνει σε αυτό το επίπεδο», τόνισε και παρουσίασε την ηθοποιό και συν-σκηνοθέτιδα Όλγα Παππά καθώς και τη Μαρία Γιαννάκη.
Η μουσική είναι του Παναγιώτη Μίτση, ενώ η σκηνογραφία στηρίχθηκε σε μια ιδέα του Τάκη Στεφάνου. Το σκηνικό κατασκεύασε ο Άκης Μάστακας.
Γενική είσοδος 10 ευρώ και μειωμένο 7 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

«Σκραμπλ (Τα λευκά τριαντάφυλλα)» στο θέατρο Κύκλος – Η ζωή βρίσκει πάντα τρόπο να ανθίζει, ό,τι κι αν συμβεί

Τιτίκα Τζάλλα

«Σκραμπλ (Τα λευκά τριαντάφυλλα)» από την Ομάδα Τέχνης Α.Ν.

«Οι Μύγες» των εφήβων του Αφηγηματικού Νου: Σαν ένα ψέλλισμα