ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ο γιος» των αδελφών Νταρντεν στις Κυριακές στο Πανί

Με την ταινία «Ο γιος» (Le fils, Γαλλία-Βέλγιο, 2002, 104’) συνεχίζεται το αφιέρωμα στους αδελφούς Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν, στο πλαίσιο των προβολών «Κυριακές στο πανί», που παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και την Wallonie-Bruxelles International (Γαλλική Κοινότητα του Βελγίου).

Ο Ολιβιέ, ένας ξυλουργός που ο γιος του δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια, προσλαμβάνει στη δουλειά του τον μόλις αποφυλακισθέντα από το αναμορφωτήριο νεαρό δολοφόνο του παιδιού του. Ο 16χρονος πια Φρανσίς, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο εργοδότης του και μια περίεργη σχέση αρχίζει ν’ αναπτύσσεται μεταξύ τους. Πρωταγωνιστούν οι Ολιβιέ Γκουρμέ, Μοργκάν Μαρίν, Ιζαμπέλα Σουπάρ, Ρεμί Ρενό, Κέβιν Λιρόι.
Η ταινία έχει κερδίσει βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Ολιβιέ Γκουρμέ στο Φεστιβάλ Καννών 2002 και ήταν υποψήφια για Βραβείο Σεζάρ πλέον υποσχόμενου γάλλου ηθοποιού 2002 και για τρία βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (Καλύτερου Α΄ ανδρικού ρόλου, κοινού, καλύτερου σκηνοθέτη).
«Ο γιος» θα προβληθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Σχετικά άρθρα

«Ξέρω ποια είσαι» στις Κυριακές στο πανί

«Μάτα Χάρι» στις Κυριακές στο Πανί

«Καλώς ορίσατε, κύριε Μάρσαλ» στις Κυριακές στο Πανί