ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ξέρω ποια είσαι» στις Κυριακές στο πανί

Με την ταινία «Ξέρω ποια είσαι» (Se quien eres, Ισπανία, 2000, 104΄), σε σκηνοθεσία Patricia Ferreira, συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, που παρουσιάζει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Κυριακές στο πανί».

Η Παλόμα, μια νεαρή ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας κλινικής στη Γαλικία. Πρώτος ασθενής της είναι ο Μάριο, ο οποίος πάσχει από μια διαταραχή της μνήμης, το Σύνδρομο Κορσακώφ, που κεντρίζει το επαγγελματικό ενδιαφέρον της γιατρού. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους, η σχέση τους θα πάρει μια αναπάντεχη τροπή.
Πρωταγωνιστούν οι Miguel Angel Sola, Ana Fernandez, Roberto Enriquez, Ingrid Rubio, Manuel Manquina, Mercedes Sampietro, Hector Alterio.
H ταινία κέρδισε το Βραβείο Γκόγια καλύτερης μουσικής 2001 και το Βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αβάνα το 2000.
Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

«Μάτα Χάρι» στις Κυριακές στο Πανί

«Καλώς ορίσατε, κύριε Μάρσαλ» στις Κυριακές στο Πανί

«Ευτυχισμένα 140» στις Κυριακές στο Πανί