ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Τιμή στον Θ. Αγγελόπουλο με μια αναπαράσταση σκηνής

Δέκα χρόνια και μια μέρα από το πέρασμα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην «άλλη θάλασσα», στις 25 Ιανουαρίου 2012, η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ αποφάσισε να τιμήσει τον μεγάλο δημιουργό με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Στις 3.30 αύριο το μεσημέρι, στην πλατεία Μαβίλη, θα οργανώσει μια αναπαράσταση σκηνής από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Οι κυνηγοί», καλώντας κάθε Γιαννιώτη και Γιαννιώτισσα να συμμετέχουν.
«Μια σπονδή μνήμης και τιμής, μια συμβολική, λιτή αναπαράσταση της σκηνής με τις βάρκες και με τις κόκκινες σημαίες στη λίμνη όπου γυρίστηκε. Στην πόλη που θα φέρει για πάντα ανεξίτηλα ίχνη από τις αέναες κινηματογραφικές επιστροφές του μεγάλου δημιουργού. “Αναπαράσταση», “Θίασος”, “Κυνηγοί”, “Μεγαλέξαντρος”, “Μελισσοκόμος”, “Τοπίο στην Ομίχλη”, όλες τους με σκηνές στα Γιάννενα, στην Ήπειρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η ιδέα της αναπαράστασης της σκηνής ανήκει στον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος έχει και προσωπική συμβολή στο εγχείρημα, στο οποίο θα συμμετέχουν η κοινότητα, κατοίκοι και βαρκάρηδες του νησιού.

Σχετικά άρθρα

«Ο Μελισσοκόμος» του Θ. Αγγελόπουλου από την ΚΟΠΙ

Ηπειρωτικός Αγών

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών