ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Πρεμιέρα για το «Metropol 1938» στη «Σκηνή 125»

Τη θεατρική παράσταση «Metropol 1938» παρουσιάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεατρική Συμπαιγνία» το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στη «Σκηνή 125» (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.).

Το έργο αποτελεί διασκευή της νουβέλας του Στέβαν Τσβάιχ «Σκακιστική νουβέλα», που ολοκληρώθηκε το 1942 κατά την παραμονή του Τσβάιχ στη Βραζιλία. Ένας άνθρωπος περιπλανιέται και μία τυχαία αφορμή του θυμίζει τη δική του ιστορία από τη σύλληψή και την ιδιότυπη φυλάκισή του από την Γκεστάπο. Μόνος του σε κατάσταση εγκλεισμού, σε ένα δωμάτιο άδειο από ερεθίσματα, με τη μόνη του επαφή με τον κόσμο να είναι η βίαιη και βασανιστική επαναλαμβανόμενη ανάκριση, απομονωμένος από τον κόσμο, νιώθει απελπισία, ματαιότητα και παραίτηση. Όταν ξαφνικά πέφτει στα χέρια του ένα βιβλίο…
Η σκηνοθεσία, δραματουργία και η οργάνωση της παραγωγής είναι της Γιολάντας Καπέρδα, η οποία έχει κάνει και τη θεατρική διασκευή μαζί με τον Βασίλη Σιάφη, που ερμηνεύει τον μονόλογο. Μαζί του επί σκηνής θα βρεθούν και οι Trio Musarti, τους οποίος αποτελούν η Φένια Τσαρσιλή στο πιάνο, ο Κωνσταντίνος Λεοντάρης στο βιολί και η Σοφία Πατσιούρα στο ακορντεόν.
Τα σκηνικά δημιούργησε ο Θύμιος Αποστολάκης, τα κοστούμια η Βέρα Εμμανουηλίδου και το video projection επιμελήθηκε ο Κωστής Εμμανουηλίδης. Τον φωτισμό σχεδίασε ο Βαγγέλης Νέττης, χειριστής φώτων και video projection είναι ο Νικηφόρος Τσίλης, ενώ ρόλο βοηθού σκηνοθέτη έχει η Κωνσταντίνα Μούρτου, που επιμελήθηκε και το πρόγραμμα. Τη γραφιστική επιμέλεια έκανε ο Νίκος Σιδέρης και οι φωτογραφίες είναι του Πολυδεύκη Ασωνίτη. Μηχανικός σκηνής και κατασκευές Θύμιος Αποστολάκης.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά και τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών & ΑμεΑ).

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια