ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ήττα (η μήτρα της νίκης)» από την ομάδα Scarmi

Την electro rock performance με τίτλο «Ήττα (η μήτρα της νίκης)» του Δημήτρη Δημητριάδη θα ανεβάσει η ομάδα Scarmi στα Γιάννενα, στο Θέατρο «Κύκλος», την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για μια πειραματική μουσική θεατρική αφήγηση, έναν θεατρικό μονόλογο, συνοδευόμενος από τους ήχους ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς και συνθεσάιζερ. Ο ηλεκτρονικός ατμοσφαιρικός ροκ ήχος ακολουθεί τον εκφραστικό πειραματικό λόγο της ηθοποιού και το ανάποδο. Έτσι, ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής, δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική ηλεκτροδυναμική αφήγηση γεμάτη ερωτήματα, συμπεράσματα, αποφάσεις, αναιρέσεις, παραδοχή και αποδοχή, μια αφήγηση σκληρά ποιητική και ταυτόχρονα βαθύτατα φιλοσοφική.
Η σύλληψη, η ερμηνεία και η σκηνοθεσία είναι της Ελεάννας Αποστολάκη, η σύνθεση της μουσικής του Μιχάλη Φλουρή, η εκτέλεση της μουσικής του Χριστόφορoυ Πιτσιδήμου. Η ομάδα Scarmi (σκάρμη στην κρητική διάλεκτο είναι τα ίχνη που αφήνει στο πέρασμα του κάθε ζώο και φανερώνουν ότι πέρασε από κει) είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μουσικοθεατρική ομάδα, που πειραματίζεται γύρω από τη μουσική θεατρική αφήγηση, αυτοσχεδιάζοντας με ακανόνιστη ελευθερία. Η βάση της ομάδας είναι στο Ρέθυμνο Κρήτης, αλλά η τάση και ο στόχος είναι το ταξίδι των παραστάσεων εντός και εκτός συνόρων.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων στο Sherlock Coffe Maker. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6979139705.

Σχετικά άρθρα

«Ησυχία των ζωντανών νεκρών» στο Θέατρο Κύκλος

«Κουρδισμένοι», ένα σύγχρονο παραμύθι για παιδιά και ενήλικες

Με το έργο «Οι Ηλίθιοι» γιορτάζει το Θέατρο Κύκλος