ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«The straight story» στις road movies της Εξαύδα

Με την ταινία «The straight story» (1999, 111’) του Ντέιβιντ Λίντς συνεχίζεται το αφιέρωμα του καλλιτεχνικού σωματείου «Εξαύδα» στις «ταινίες δρόμου» (road movies).

Ο Alvin Straight είναι ένας ηλικιωμένος άντρας που ζει μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όταν μαθαίνει ότι ο αδερφός του είναι σοβαρά άρρωστος, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις διαφορές τους και να τον επισκεφτεί μετά από τόσα χρόνια. Ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι με το μοναδικό μέσο που έχει στη διάθεσή του, ένα τρακτέρ και διασχίζει πολλά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στο προορισμό του.
Παίζουν οι Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Σίσι Σπέισεκ, Χάρι Ντιν Στάντον, Νταν Φλάνερι, Έβερετ ΜακΓκιλ.
Το «The straight story» θα προβληθεί την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 8.15 το βράδυ, στον χώρο της «Εξαύδα» (Κουντουριώτη 31) με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ. Τηλέφωνο για πληροφορίες 6980992058.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν τις επόμενες εβδομάδες οι ταινίες «H Αλίκη δε μένει πια εδώ» (Alice doesn’t live here anymore) του Μάρτιν Σκορτσέζε, «Little miss sunshine» των Τζόναθαν Ντέιτον και Βαλερί Φάρις, και «Ξένοιαστος καβαλάρης» (Easy rider) του Ντένις Χόπερ.

Σχετικά άρθρα

«Μερικοί το προτιμούν καυτό» στις προβολές της «Εξαύδα»

«Η Ετυμηγορία» στις προβολές της «Εξαύδα»

«Οι Δώδεκα Ένορκοι» στις προβολές της «Εξαύδα»