ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Η «Σταχτοπούτα» περιμένει μικρούς και μεγάλους

Η «Σταχτοπούτα», σε μια σύγχρονη, μουσικοθεατρική εκδοχή της, έκανε «ποδαρικό» στη νέα στέγη της Θεατρικής Συμπαιγνίας, τη «Σκηνή 125», στο κτίριο του ΚΕΠΑΒΙ, όπου διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες ένας μοντέρνος χώρος για να φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια υποκριτικής, θεατρικό παιχνίδι, παιδική χορωδία, αλλά και μια νέα θεατρική σκηνή.

Με πείσμα, παρά τους δύσκολους καιρούς, η νέα σκηνή έκανε «πρεμιέρα» με ένα κλασικό παραμύθι, που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα με ένα έργο που απευθύνεται και σε μεγάλους και αναδεικνύει την αξία «όπλων», όπως η καλοσύνη και το θάρρος για την υπερνίκηση των εμποδίων.
Η «Σκηνή 125» άνοιξε τις πύλες της τους τελευταίους μήνες και έγινε με «μεγάλη αγάπη», όπως ανέφερε ο Βασίλης Σιάφης, ηθοποιός και υπεύθυνος εργαστηρίων, τονίζοντας πως αυτό είναι που επιβραβεύει και ο κόσμος. «Δε θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι, θέλουμε να δουλεύουμε, να είμαστε ερωτευμένοι με το θέατρο και οι θεατές να δουν την δουλειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι της Γιολάντας Καπέρδα, η οποία αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους συντελεστές. Στην παράσταση παίζουν οι Μυρτώ Τασιούλα, Γιολάντα Καπέρδα, Βασίλης Σιάφης, Στέλλα Κατσαρού, Εύη Μακαριάδου, Κίκα Ζαχαριάδου, Θοδωρής Μιχέλης και Βανέσσα Μπίντου.
Στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση, για τους ρόλους τους μίλησαν οι νεαροί ηθοποιοί Μυρτώ Τασιούλα (Σταχτοπούτα) και Θοδωρής Μιχέλης (Πρίγκιπας), αλλά και η ηθοποιός Στέλλα Κατσαρού, που σημείωσε πως είναι σημαντικό, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, μικροί και μεγάλοι να λάβουν αυτό το μήνυμα ότι μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους όπως την θέλουν. «Είμαι πολύ υπερήφανη που συμμετέχω σε αυτή τη δουλειά», σημείωσε και κάλεσε το γιαννιώτικό κοινό να δει την παράσταση.
Η «Σταχτοπούτα» ανεβαίνει στην σκηνή κάθε Κυριακή, σε διπλή παράσταση, στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών & ΑμεΑ). Προπώληση εισιτηρίων στο καφέ-μπαρ «Σκάλα», στη «Θεατρική Συμπαιγνία», στη «Σκηνή 125» και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης», καθώς και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/stachtopouta/.
Η πληρότητα του χώρου έχει οριστεί στο 100%. Για την είσοδο στον χώρο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριο. Τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα (ή να έχουν νοσήσει εντός εξαμήνου), ενώ τα παιδιά από 4 έως 11 ετών μπορούν να προσέρχονται στο θέατρο με self test. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και την έξοδό, καθώς και κατά διάρκεια της παράστασης.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια