ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Πρεμιέρα για τη «Σταχτοπούτα» και τη «Σκηνή 125»

Διπλή πρεμιέρα κάνει αυτή την Κυριακή η «Θεατρική Συμπαιγνία», εγκαινιάζοντας έναν κύκλο παραστάσεων με το έργο «Σταχτοπούτα» και παράλληλα τη νέα της θεατρική σκηνή στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας, με τον τίτλο «Σκηνή 125».

Η παιδική μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Σταχτοπούτα» θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Φίλιπ Πούλμαν «Τα Παραμύθια των Αδελφών Γκριμ», μία επιλογή από 50 γνωστά και άγνωστα παραμύθια από τη συλλογή των Γκριμ, και την ταινία «Cinderella» (2015) του Walt Disney. Το παραμύθι έχει εμπλουτιστεί με τραγούδια και χορό, χωρίς να χάνει όμως τη βασική του πλοκή και τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά της ιστορίας.
Η Σταχτοπούτα καταφέρνει να επιβιώσει και να κερδίσει το μερίδιό της στην ευτυχία, με μοναδικά της όπλα το θάρρος και την καλοσύνη, αξίες που «φωτίζουν» τη μαγεία του παραμυθιού.
Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι της Γιολάντας Καπέρδα. Παίζουν οι Μυρτώ Τασιούλα, Γιολάντα Καπέρδα, Βασίλης Σιάφης, Στέλλα Κατσαρού, Εύη Μακαριάδου, Κίκα Ζαχαριάδου, Θοδωρής Μιχέλης και Βανέσσα Μπίντου.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 90 λεπτά και θα δίνονται διπλές παραστάσεις, στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών & ΑμεΑ). Προπώληση εισιτηρίων στο καφέ-μπαρ «Σκάλα», στη «Θεατρική Συμπαιγνία», στη «Σκηνή 125» και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης», καθώς και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/stachtopouta/.
Η πληρότητα του χώρου έχει οριστεί στο 100%. Για την είσοδο στον χώρο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριο. Τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα (ή να έχουν νοσήσει εντός εξαμήνου), ενώ τα παιδιά από 4 έως 11 ετών μπορούν να προσέρχονται στο θέατρο με self test. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και την έξοδό, καθώς και κατά διάρκεια της παράστασης.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια