Πολιτισμός

H Λένα Πλάτωνος στο Soundtrope Festival

Η ιέρεια της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, έχοντας στο πλευρό της τους αγαπημένους φίλους και συνεργάτες Σαβίνα Γιαννάτου και Στέργιο Τσιρλιάγκο, θα εμφανιστεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Τη Λένα Πλάτωνος φιλοξενεί στα Γιάννενα το Soundtrope Festival στο πλαίσιο της φετινής του διοργάνωσης, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τις κλασικές σπουδές στη μουσική, στα συνθεσάιζερ και στον πειραματισμό με τον ηλεκτρονικό ήχο, η Λένα Πλάτωνος έχει γράψει μουσική για το θέατρο, για χοροδράματα και την τηλεόραση, καθώς επίσης και έργα κλασικής μουσικής. Εκτός από τη μουσική, ασχολείται με τη ζωγραφική και τις μινιατούρες και έχει εκθέσει κατά καιρούς έργα της, ενώ έχει φιλοτεχνήσει η ίδια τα εξώφυλλα σε αρκετούς από τους δίσκους της.

Οι κυκλοφορίες των δίσκων Σαμποτάζ, Γκάλοπ και Λεπιδόπτερα αποτελούν ορόσημα και σημεία αναφοράς στην ελληνική ηλεκτρονική τραγουδοποιία, καθώς επίσης και οι μελοποιήσεις της σε ποιήματα των Καβάφη και Καρυωτάκη. Η μουσική και ο λόγος της ανακαλύπτονται και εξερευνώνται από τις νεότερες γενιές με αποκορύφωμα την επανακυκλοφορία δίσκων της από την Dark Entries αλλά και remixes από σπουδαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής.

Και προβολή

Πριν τη συναυλία της Λένας Πλάτωνος, θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας λπ · a film about Lena Platonos, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Πέτρου, που καταγράφει τη ζωή, το καλλιτεχνικό έργο, την επίδραση καθώς επίσης και τη διαχρονικότητα της Λένας Πλάτωνος.

Με πλούσιο αρχειακό υλικό και τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και σύγχρονων ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το λπ αποτελεί αναδρομή μιας σπουδαίας καριέρας και ενός όγκου δουλειάς, που υπήρξε αδιαμφίσβητα μπροστά από την εποχή του και ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ελλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol και Γιώργος Χρονάς.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 14 ευρώ στην είσοδο και 10 ευρώ στην προπώληση από το Πνευματικό Κέντρο, το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και τα καφέ-μπαρ Τρυποκάρυδος, Θυμωμένο Πορτραίτο, Κούνια Μπέλα και Route 66.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει δύο μονές προσκλήσεις για τη συναυλία της Λένας Πλάτωνος. Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Λένα Πλάτωνος» στο θέμα του mail, μέχρι σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Αναστέλλει τις εκδηλώσεις του το ΠΚΔΙ

Ηπειρωτικός Αγών

Γενέθλια 30 ετών για την αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του ΠΚΔΙ

Με Jelusick και σύσσωμη την τοπική ροκ σκηνή