ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Συναυλία με πολυφωνικά σχήματα στον Παρακάλαμο

Με μια συναυλία υποδέχεται ο δήμος Πωγωνίου τους συνεργάτες του στο έργο Polyphonia «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» από την αλβανική περιοχή παρέμβασης.

Η συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού από την περιοχή του Πωγωνίου και τα συγκροτήματα «Birbili», «Selo» και «Arjiro» από την περιοχή της Αλβανίας, θα λάβει χώρα στην πλατεία του Παρακάλαμου το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 7.30 το απόγευμα.
Στις 6.30 το απόγευμα θα προηγηθεί στην πλατεία Παρακάλαμου συνάντηση του δικτύου Polyphonia, που οργανώνεται σε συνεργασία με τη ΠΕΔ Ηπείρου (επικεφαλής εταίρος του Έργου) για ενημέρωση και τον προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων. Σε μελλοντική ημερομηνία θα ακολουθήσει και δεύτερη συναυλία σε ελληνικό έδαφος, η οποία θα ολοκληρώσει το Καραβάνι Polyphonia 2021.
Το έργο Polyphonia συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Σχετικά άρθρα

Η πολυφωνική μουσική αποκτά το «σπίτι» της

Μία μαγική βραδιά σε έναν επιβλητικό χώρο

Στη Μονή Βελλάς αντί στη Λίμνη Ζαραβίνας οι Υφαντής- Ζωιδάκης

Ηπειρωτικός Αγών