ΠολιτισμόςΑθλητικά

Εργαστήρια αφηγηματικού θεάτρου από την ομάδα τέχνης Α.Ν.

Κύκλο εργαστηρίων αφηγηματικού θεάτρου για εφήβους και ενήλικες και σεμινάρια από καταξιωμένους ειδικούς ξεκινά η ομάδα τέχνης Αφηγηματικός Νους (Α.Ν.), προσκαλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσα από την τέχνη, να παρακολουθήσουν τις δράσεις του.

Τα εργαστήρια έχουν ως βασικό σκοπό την καλλιέργεια του αφηγηματικού λόγου και τη σύνδεσή του με άλλες μορφές τέχνης, όπως το θέατρο και την υποκριτική, το θεατρικό παιχνίδι, τον λόγο και τη γραφή.
Η ομάδα τέχνης Α.Ν. δημιουργήθηκε στα Γιάννενα τον Σεπτέμβριο του 2019 με βασικό σκοπό την προώθηση και διάδοση κάθε μορφής τέχνης με εναλλακτικές προσεγγίσεις και απόλυτο σεβασμό προς αυτή. Περιλαμβάνει επαγγελματίες και ερασιτέχνες από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι οποίοι συνεργάζονται για την πραγματοποίηση δράσεων που σχετίζονται με το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή, το κουκλοθέατρο, το θεατρικό παιχνίδι και συνδέονται άμεσα με τον αφηγηματικό λόγο. Ο αφηγηματικός λόγος ως χαρακτηριστικό του ανθρώπου, κινητοποιεί βαθύτερες δυνάμεις του εαυτού και σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί μια αφύπνιση του νου, η οποία οδηγεί σε δημιουργικές συνθέσεις, απόδοση συναισθηματικών νοημάτων και θεατρικών εικόνων. Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό μια κατάσταση, κατά την οποία ο καλλιτέχνης/θεατής οργανώνει τις εμπειρίες του, αντλεί έμπνευση και αναπτύσσει επικοινωνιακή δυναμική, η οποία πηγάζει από την ενεργοποίηση των αισθήσεων και της αντίληψης του αφηγήματος.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί εκδηλώσεις, καθώς και εργαστήρια εφήβων, ενηλίκων και σεμινάρια από καταξιωμένους ειδικούς, με βασικό σκοπό την καλλιέργεια του αφηγηματικού λόγου και τη σύνδεση αυτού με άλλες μορφές τέχνης, όπως το θέατρο και την υποκριτική και το θεατρικό παιχνίδι.
Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου. Υπεύθυνη εργαστηρίων είναι η Γιάννα Κούλα. Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά (11:00-12:00 και 18:00-20:00) στο τηλέφωνο 6907173486.

Σχετικά άρθρα

Συστηματική αναπαράσταση του παραμυθιού «Το σκλαβί»

Σεμινάριο συστημικής αναπαράστασης παραμυθιών με την Καλλιόπη Άνθη

Ηπειρωτικός Αγών

Ο Αφηγηματικός Νους στο Μουσείο Αργυροτεχνίας – Σαν στο κρυφό σχολειό