ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Πανσέληνος με τον Δ. Υφαντή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Μουσική εκδήλωση με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή φιλοξενεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Πανσελήνου του Αυγούστου 2021 που διοργανώνονται στους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της ελληνικής επικράτειας.

Τραγούδια που ακτινοβολούν στον χρόνο, φωτεινά αστέρια μεγάλων δημιουργών, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους λάμψη στο φως της πανσελήνου. Αγαπημένες μελωδίες του Χατζιδάκι, του Μαρκόπουλου και άλλων σπουδαίων συνθετών, προσεγγίζονται με ευγένεια από δύο φαινομενικά αντίθετα μουσικά όργανα: το πιάνο ως εκπρόσωπος της κλασικής μουσικής και το λαούτο της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής.
Ο Δημήτρης Υφαντής στο τραγούδι και στο λαούτο και ο Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο, με φόντο την πανσέληνο του Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, μας προσκαλούν για ένα σεργιάνι σε έναν τόπο που αγάπησε την ιστορία. Μαζί τους θα είναι μέλη της χορωδίας του ωδείου Ars Nova Ιωαννίνων.
Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση και τη μόνιμη έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Haig Yazdjian και Σοφία Παπάζογλου στον «Πολυχώρο Αγορά»

«Μουσική εξερεύνηση» με τον Δημήτρη Υφαντή

Ηπειρωτικός Αγών

Μια βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή στη Λίμνη Βηρού

Ηπειρωτικός Αγών