ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Κοινωνικά Σκάνδαλα» στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα

Με την ταινία «Κοινωνικά Σκάνδαλα» (The Philadephia Story) του Τζορτζ Κιούκορ, συνεχίζονται την Πέμπτη 29 Ιουλίου οι θερινές κινηματογραφικές προβολές στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Η Κάθριν Χέπμπουρν, ο Κάρυ Γκραντ και ο Τζέιμς Στιούαρτ πρωταγωνιστούν στην ρομαντική κωμωδία, παραγωγής 1940, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό που παιζόταν εκείνη την εποχή στο Broadway με πρωταγωνίστρια την Χέπμπουρν. Η ίδια αγόρασε τα δικαιώματα του έργου για να γυριστεί ταινία, με τη βοήθεια του πρώην φίλου της Χάουαρντ Χιουζ. Η επιτυχία της ταινίας ανανέωσε την κινηματογραφική της καριέρα, που είχε αρχίσει να φθίνει.

Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ  Α’  ανδρικού ρόλου που κέρδισε ο Τζέιμς Στιούαρτ και Όσκαρ σεναρίου που κέρδισε ο Ντόναλντ Όγκντεν Στιούαρτ για τη προσαρμογή σεναρίου, που ήταν βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Φίλιπ Μπάρυ.

Αυτή η ιδιαίτερη, ρομαντική κωμωδία κατάφερε όσα λίγες, παρέμεινε κλασική και ψηφίστηκε ως μία από τις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών από το Αμερικανικό Κινηματογραφικό Ινστιτούτο.

Η προβολή, την οποία οργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, ξεκινά στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Θερινό σινεμά από την ΚΝΕ με τρεις προβολές

«Σαπουνόπερα» στο θερινό σινεμά του ΠΚΔΙ

«Καλλιτέχνες… στον ύπνο τους» την Δευτέρα

Ηπειρωτικός Αγών