ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Η «Ιστορία χωρίς όνομα» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ (κλήρωση προσκλήσεων)

Η «Ιστορία χωρίς όνομα», ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, έρχεται στα Γιάννενα στις αρχές Ιουλίου.

Μετά την τεράστια επιτυχία σε τρία ανοιχτά θέατρα της Αθήνας (Βεάκειο θέατρο, Θέατρο Πέτρας, Θέατρο Βράχων), σειρά έχει η πόλη των Ιωαννίνων και το υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ.
Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη, το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» (εκδ. Ψυχογιός), εξελίχθηκε σε μία παράσταση φαινόμενο μέσα από τη θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη. Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και σάρωσε στα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, αποσπώντας τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Παράστασης της χρονιάς. Τιμήθηκε επίσης, με το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Κώστας Γάκης), με το Βραβείο Ερμηνευτικού συνόλου (Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβάνου, Μαρία Παπαφωτίου, Στάθης Μαντζώρος, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά, Μιχάλης Κωτσόγιαννης) και με το Βραβείο Σκηνικών (Κωνσταντίνος Ζαμάνης).
Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη ενσαρκώνει ο Γιαννιώτης Τάσος Νούσιας, η Μπέτυ Λιβανού και η Μαρία Παπαφωτίου μοιράζονται δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας Πηνελόπης Δέλτα, ενώ ο Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει τον ρόλο του Στέφανου Δέλτα. Παίζουν, επίσης, οι Αργύρης Γκαγκάνης (Γιατρός Φρίντμαν), Στέλιος Γιαννακός (Γραμματέας Γιατρού), Ανθή Φουντά (Μαριάνθη) και Κώστας Λώλος (Μουσικός).
Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.

Γενική είσοδος 18 ευρώ και 15 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων από το Tickets Ioannina (Κ. Κάτσαρη 11), Rock Shop (Οπλαρχηγού Πουτέτση 1Α) και το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» (Πυρσινέλα 11), καθώς και ηλεκτρονικά από το artinfo.gr και το viva.gr. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2109213310.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει δύο μονές προσκλήσεις για την παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα».  Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr, με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Ιστορία χωρίς Όνομα» στο θέμα του mail, μέχρι την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο ίδιο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» με τον Θανάση Τσαλταμπάση

«Φιλοκτήτης» με τον Τάσο Νούσια για δύο παραστάσεις στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών

Ένα τραύμα και μια αποκατάσταση

Τιτίκα Τζάλλα