ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μια «Σταχτοπούτα» για μικρούς και μεγάλους

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεατρική Συμπαιγνία» το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Φίλιπ Πούλμαν «Τα Παραμύθια των Αδελφών Γκριμ», μία επιλογή από 50 γνωστά και άγνωστα παραμύθια από τη συλλογή των Γκριμ, και την ταινία «Cinderella» (2015) του Walt Disney. Το παραμύθι έχει εμπλουτιστεί με τραγούδια και χορό, χωρίς να χάνει όμως τη βασική του πλοκή και τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά της ιστορίας.
Η Σταχτοπούτα καταφέρνει να επιβιώσει και να κερδίσει το μερίδιό της στην ευτυχία, με μοναδικά της όπλα την καλοσύνη και το θάρρος, αξίες που «φωτίζουν» τη μαγεία του παραμυθιού. Η «Σταχτοπούτα» είναι ένα κλασικό παραμύθι με χιλιάδες διαφορετικές εκδοχές, γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η διασκευή από τον γάλλο Charles Perrault, που δημοσιεύθηκε το 1697 στο Histoires ou contes du temps passé, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς. Η δημοτικότητα του παραμυθιού οφείλεται κυρίως στις προσθήκες του Perrault (κολοκύθα – άμαξα, νεραϊδονονά, γυάλινο γοβάκι). Εκτός από τις γραπτές εκδοχές, το παραμύθι έχει διασκευαστεί πολλές φορές σε μπαλέτο, σε όπερα και μετρά πολλές μεταφορές στο θέατρο. Επιπλέον, έχουν γυριστεί πολλές εκδοχές του παραμυθιού για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Εύη Μακαριάδου, Θοδωρής Μιχελής, Βανέσσα Μπίντου, Ελευθερία Πανταζή, Βασίλης Σιάφης και Μυρτώ Τασιούλα.
Η σκηνοθεσία είναι της Γιολάντας Καπέρδα, που ανέλαβε και τη δραματουργική επεξεργασία, ενώ μαζί με τη Στέλλα Κατσαρού επιμελήθηκαν το κείμενο. Βοηθός σκηνοθέτη Βανέσσα Μπίντου, σκηνικά – κοστούμια Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη, βοηθός ενδυματολόγου Κωνσταντίνα Τόσκα, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής / ενορχήστρωση Δημήτρης «James» Μπασδάνης, χορογραφίες Μυρτώ Τασιούλα, διδασκαλία τραγουδιών Χρύσα Σιδηροπούλου, φωτισμοί Βαγγέλης Νέττης και Μανώλης Μανωλιδάκης, ο οποίος είναι και ο ηχολήπτης της παράστασης, υλικοτεχνικός εξοπλισμός Θωμάς Νάστος, γραφιστική επιμέλεια Χάρης Σιάφης, κατασκευή κοστουμιών Εσμεράλδα, κατασκευή σκηνικών Ανδρέας Τότσικας και Φάνης Βραβορίτης, κομμώσεις Βάσω Μπάστα, make-up artist Βούλα Κοντογιάννη, video promo και φωτογραφίες Κωστής Εμμανουηλίδης, video Μαριλένα Γκόνη, οργάνωση παραγωγής Βασίλης Σιάφης και Βανέσσα Μπίντου.
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ (για ανέργους, φοιτητές και παιδιά από 6 ετών και πάνω). Είσοδος ελεύθερη για παιδιά κάτω των 6 ετών. Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια