Φωτογραφία από το δίγλωσσο φωτογραφικό λεύκωμα του Δημητρίου Τσακίρη με τίτλο «Στιγμές δρόμου στον κόσμο - Street Moments from Αround the World» (Εκδόσεις IANOS, 2020).
ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ταξίδια» στο χαρτί και στον φακό

Διαγωνισμό διηγήματος και φωτογραφίας με θέμα «Ταξίδια» διοργανώνουν, για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι εκδόσεις IANOS. Ταξίδια φυσικά, νοητά, φανταστικά, ταξίδια στο χαρτί, ταξίδια στο φακό, ταξίδια στο μυαλό…

Οι συμμετέχοντες καλούνται, μέσω των φακών και των λέξεων τους, να αφηγηθούν και να αναδείξουν ταξίδια που θυμούνται, που ανακαλούν συχνά από τη μνήμη τους, που σχεδιάζουν, που ονειρεύονται αλλά και ταξίδια που κάνουν καθημερινά είτε με φυσικό είτε με νοερό τρόπο…
Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό διηγήματος απαιτείται ένα διήγημα έως 400 λέξεις σε αρχείο μορφής word. Ο τίτλος του αρχείου πρέπει να είναι της μορφής: επώνυμο_όνομα_τίτλος διηγήματος με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. papadopoulos_nikos_titlos_diigimatos). Στο ίδιο αρχείο, κάτω από το διήγημα, θα πρέπει να ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα έως 100 λέξεις.
Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας απαιτείται μια φωτογραφία μεγέθους τουλάχιστον 2480 x 3508 pixels, ανάλυσης 300dpi και διάστασης minimum Α4, σε αρχείο μορφής jpg. Ο τίτλος του αρχείου πρέπει να είναι της μορφής: επώνυμο_όνομα_τίτλος φωτογραφίας_photo με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. papadopoulos_nikos_titlos_fotografias_photo). Επίσης, οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν ένα βιογραφικό σημείωμα (έως 100 λέξεις) σε αρχείο μορφής word. Ο τίτλος του αρχείου πρέπει να είναι της μορφής: επώνυμο_όνομα_τίτλος φωτογραφίας_cv με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. papadopoulos_nikos_titlos_fotografias_cv).
Κάθε συμμετέχων στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα διήγημα στον Διαγωνισμό Διηγήματος και μόνο με μια φωτογραφία στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας.
Τα διηγήματα θα αξιολογήσει μία επιτροπή την οποία αποτελούν οι συγγραφείς Γιάννης Ξανθούλης και Διονύσης Μαρίνος, καθώς και ο ποιητής Κωνσταντίνος Μπούρας, ενώ τις φωτογραφίες μια δεύτερη επιτροπή, την οποία απαρτίζουν ο φωτογράφος και εκδότης Δημήτρης Ταλιάνης, ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ζωγράφος Μάριος Σπηλιόπουλος και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο μέσω live streaming σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση. Τα 50 καλύτερα διηγήματα θα κυκλοφορήσουν σε μία ειδική συλλεκτική συλλογή διηγημάτων των Εκδόσεων IANOS και τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα διαβαστούν τη βραδιά ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν ψηφιακά στα social media του εκδοτικού οίκου και θα βρίσκονται καρφιτσωμένες στη σελίδα του στο facebook για 20 ημέρες από την ημέρα της ανακοίνωσης κι έπειτα. Η καλύτερη φωτογραφία θα κερδίσει μία ετήσια υποτροφία σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην ειδικότητα της Φωτογραφίας και οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες από ένα φωτογραφικό λεύκωμα.
Δυνατότητα συμμετοχής έως την Τρίτη 15 Ιουνίου. Για δηλώσεις και τους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα των εκδόσεων IANOS www.ianos.gr.

 

Σχετικά άρθρα

Με πηγή έμπνευσης τα «Γυάλινα Γιάννενα» του Μιχάλη Γκανά

«Click στη φύση» με 1ο βραβείο και έπαινο για τον Π. Λασκαράκη

«Student Awards» από το Φεστιβάλ Photometria