ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μουσαφίρης

Έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης, ο οποίος είχε γεννηθεί στα Γιάννενα.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο συνθέτης και φίλος του Πέτρος Βαγιόπουλος. «”Πάει” κι ο Τάκης μας! Ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται! Καλό ταξίδι, φίλε Τάκη..», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Ωστόσο, πέρα από το ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό, η υγεία του ήταν επιβαρυμένη λόγω μάχης που έδινε με τον καρκίνο.
Ο Τάκης Μουσαφίρης ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία και στη συνέχεια μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του. Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας τραγούδια. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.
Εθεωρείτο ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Κατερίνα Στανίση, η Χαρούλα Λαμπράκη, η Αρετή Κυπραίου και ο Γιώργος Μαργαρίτης.
«Πατέρας» μεγάλων επιτυχιών, όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», « Μυστικέ μου Έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Ατάκα κι επί τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», « Χιονάνθρωπος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το σ’ αγαπώ δεν το λέω», «Λέγε μου σ’ αγαπώ», «Οι Ξενύχτες, «Εμείς οι δύο».

Σχετικά άρθρα

Το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη στο πάρκο της γειτονιάς που μεγάλωσε

Το ρολογάκι και η βέσπα

Ο δήμος Ιωαννιτών αποχαιρετά τον Τ. Μουσαφίρη