ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Αντίο στο 2020 με Δ. Υφαντή, υποδοχή του 2021 με την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου

Ένα πλούσιο, διαδικτυακό πρόγραμμα έχει ετοιμάσει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών να προβάλει από το κανάλι του στο You Tube τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Αύριο Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 9 το βράδυ, ο Δημήτρης Υφαντής αποχαιρετά τη χρονιά που φεύγει και υποδέχεται τη νέα που έρχεται, παρέα με αγαπημένα τραγούδια. Μαζί του ο Σωκράτης Καραβίδας στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Κώστας Δημητρίου στα ντραμς.
Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία, που πραγματοποιείται στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» με μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, θα προβληθεί από το κανάλι του Πνευματικού Κέντρου στο YouTube την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις συνθέσεις Valse Masquarade του Aram Khachaturian, Anitra’s Tanz του Edvard Grieg, Pizzicato Polka των Johann και Josef Strauß και Blumenfest Polka op.111, Kaiser Walzer op.437 και Radetzky Marsch op.228 των Johann Strauß.
Την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων διευθύνει ο Γιώργος Χλίτσιος. Παίζουν οι μουσικοί Γεράσιμος Λώλης και Ιωάννα Ειρήνη Καραμάνη (1ο βιολί), Βασιλική Αρλέτου και Αλέξανδρος Λώλης (2ο βιολί), Μαριάνθη Καψάλη και Πέτρος Γκογκάκης (βιόλα), Αμβρόσιος Βλαχόπουλος (βιολοντσέλο), Αποστόλης Παπαπέτρος (κοντραμπάσο), Μαρία Μεσσάρη (φλάουτο), Άγγελος Αντώνογλου (κλαρινέτο), Νικόλαος Κυπριώτης (τρομπέτα – κρουστά) και Αναστασία Σταύρου (πιάνο).
Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Ρόδα», η Γιάννα Κούλα αφηγείται το λαϊκό παραμύθι «Το Χρυσοφεγγαράκι», συνοδεία μουσικής του Δημήτρη Καραγιώργου.
Επίσης, την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων ερμηνεύουν μουσική δωματίου με έργα B. Crusell, F. Mendelssohn – Bartholdy και Fr. Krommer. Συμμετέχουν οι Άγγελος Αντώνογλου (κλαρινέτο), Απόστολος Δημητρίου (κλαρινέτο) και Αναστασία Σταύρου (πιάνο).
Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ρόδα» η Γιάννα Κούλα αφηγείται τη «Χειμωνιάτικη Ιστορία» της Έφη Λαδά, με μουσική του Δημήτρη Καραγιώργου.
Την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί το δεύτερο μέρος από τις «Στιγμές από τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου και της Ελλάδας» με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών. Το υλικό προέρχεται από το αρχείο των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα και της εκπομπής πολιτισμού «Εν Χορώ.

Συνέχεια στις θεματικές εκπομπές

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι και οι θεματικές εκπομπές που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων 98,7.
Αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, ο Γιώργος Χλίτσιος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης. Αύριο Παρασκευή, επίσης στις 6 το απόγευμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών και διηγημάτων από το ΚΔΑΠ «Ρόδα», ενώ το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, πάντα στις 6 το απόγευμα, θα μεταδοθεί η εκπομπή «Πρωτοχρονιά… στη στενή!»- Από τον Έλβις στον Τομ Γουέιτς! Μια… άλλη άποψη στο εορταστικό τραγούδι με τον Χρήστο Παπαδόπουλο.

Σχετικά άρθρα

Haig Yazdjian και Σοφία Παπάζογλου στον «Πολυχώρο Αγορά»

Εργοτάξιο σε πλήρη ανάπτυξη το Πνευματικό Κέντρο

«Μουσική εξερεύνηση» με τον Δημήτρη Υφαντή

Ηπειρωτικός Αγών