ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Σεμινάριο υποκριτικής με τη Ζωή Ξανθοπούλου

Σεμινάριο υποκριτικής με τη Ζωή Ξανθοπούλου διοργανώνει η Σχολή Θεάτρου Ορφέας το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου με θέμα «Θέατρο & Στερεότυπα».

«Πόσο επηρεάζουν οι στερεοτυπικές αντιλήψεις την ερμηνεία ενός ρόλου; Μπορείς να ξεχάσεις ό,τι γνωρίζεις για να χτίσεις έναν χαρακτήρα; Είναι αναγκαίο να έχεις αναφορές προκειμένου ν’ αναλύσεις έναν ήρωα; Πώς η ζωή τροφοδοτεί με στερεότυπα την τέχνη; Συμβαίνει το αντίστροφο; Πώς αντιλαμβανόμαστε το “ρεαλιστικό”; Η “εικόνα” μας υπάρχει ή τη δημιουργούμε; Και, τελικά, όταν ξέρεις κάτι, μπορείς να κάνεις ότι δεν το ξέρεις; Μια σειρά από θεατρικές ασκήσεις θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να δώσουν τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω», αναφέρεται σε κείμενο για το σεμινάριο.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι έξι ώρες και θα διεξαχθεί το Σάββατο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ και 30 ευρώ για τα εγγεγραμμένα μέλη της σχολής.
Πληροφορίες στη Σχολή Θεάτρου Ορφέας (Στοά Ορφέα, Κτίριο Γ’, τηλέφωνα: 6978047081 – 6977095816, e-mail: orfeas.dramaschool@gmail.com).

Σχετικά άρθρα

«Γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* από τη Σχολή Θεάτρου «Ορφέας»

«Οικογένεια Γαμπέτα» από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Ηπειρωτικός Αγών

Κινηματογραφικό studio από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας