ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Εκπαίδευση στη Μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού στη Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση στη Μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού» θα υλοποιήσει μέσα στη νέα χρονιά (Οκτώβριος 2020 – Ιούνιος 2021) η Σχολή Θεάτρου Ορφέας.

Τα τελευταία χρόνια το θεατρικό παιχνίδι έχει αρχίσει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων. Όντας μία συνεχής και δυναμική διαδικασία που διευρύνει την εκφράση συναισθημάτων, τη φαντασία αλλά και τη δημιουργικότητα, η παιδαγωγική θεάτρου αποσκοπεί στο να μεταβάλλει τους συμμετέχοντες από παθητικούς θεατές στους αυριανούς ευαισθητοποιημένους και ενεργοποιημένους θεατές μίας ολόκληρης κοινωνίας.
Η «Εκπαίδευση στη Μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού» απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά́ σε νέες εμπειρίες κι ερεθίσματα. Πέρα από τη συμμετοχή σε μία ομάδα που συν-εργεί και συν-κινείται, οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την παιδαγωγική θεάτρου στην καθημερινή τους επαγγελματική και προσωπική ζωή.
Το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα κάθε Τετάρτη (20:30-23:00) στη Σχολή θεάτρου Ορφέας, ακολουθώντας τρεις βασικούς πυλώνες εκπαίδευσης: Το βίωμα, θεωρητική προσέγγιση, πρακτική εξάσκηση. Υπεύθυνος και βασικός εμψυχωτής θα είναι ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης.
Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μία open day (θεωρία + πράξη), διάρκειας τριών ωρών. Πληροφορίες στη Σχολή Θεάτρου Ορφέας (Στοά Ορφέα, Κτίριο Γ’), στα τηλέφωνα 6978047081 και 6977095816, καθώς και στο e-mail orfeas.dramaschool@gmail.com.

Σχετικά άρθρα

«Γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* από τη Σχολή Θεάτρου «Ορφέας»

«Οικογένεια Γαμπέτα» από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Ηπειρωτικός Αγών

Κινηματογραφικό studio από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας