ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Λεύτερο Ζευγάρι» από τη «Θεατρική Συμπαιγνία»

Την κωμωδία «Λεύτερο Ζευγάρι» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η «Θεατρική Συμπαιγνία», με τις παραστάσεις να συνεχίζονται έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το έργο γράφτηκε το 1983 και αποτελεί μια πολιτική φάρσα για τη συζυγική πίστη και απιστία. Ένας σύζυγος, που διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις, προσπαθεί να πείσει τη γυναίκα του, που συνεχώς κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, να βρει εραστή, έτσι ώστε ο γάμος τους να είναι ελεύθερος και ανοιχτός. Τι θα συμβεί όμως, όταν η γυναίκα ακολουθήσει τη συμβουλή του; Ο σύζυγος θα συνεχίσει να υποστηρίζει έναν ανοιχτό γάμο; Ένα λεύτερο ζευγάρι;
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου-Τζόγια και σε σκηνοθεσία Γιολάντας Καπέρδα, η οποία έκανε και τη μουσική επιμέλεια. Παίζουν οι Ελευθερία Πανταζή και Σπύρος Βάρφης.
Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ελένη Κόρδα, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Αγγελική-Βασιλική Σιδέρη, τους φωτισμούς οι Νίκος Γούλας και Νεκταρία Λαμπράκη και η γραφιστική επιμέλεια είναι της Αφροδίτης Ζούκη. Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Βασίλη Σιάφη και βοηθός παραγωγής είναι η Βανέσσα Μπίντου.
Οι παρστάσεις συνεχίζονται μεθαύριο Σάββατο στην Τύρια, την Κυριακή 9 Αυγούστου στην Καρίτσα, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στα Πηγάδια του δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, την Τετάρτη 12 Αυγούστου στην Ψήνα, την Παρασκευή 14 Αυγούστου στη Σκλίβανη, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στο Ζωτικό, την Κυριακή 23 Αυγούστου στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, την Τετάρτη 26 Αυγούστου στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του δήμου Μονεμβασίας, την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» στην Πρέβεζα, την Κυριακή 30 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στη Λευκάδα και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στον δήμο Ιωαννιτών.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια