Η Σωτηρία Τζιούρη και ο Κώστας Χριστοδούλου στις πρόβες του έργου «Γεύμα με ανανά»
ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Αφήγηση μονολόγων, βιβλιοπαρουσίαση και «Γεύμα με ανανά»

Με μια σειρά εκδηλώσεων υποδέχεται τον Ιούλιο η Ομάδα Τέχνης Αφηγηματικός Νους (Α.Ν.), σηματοδοτώντας την επιστροφή της στα θεατρικά δρώμενα της πόλης έπειτα από τη σιωπή της πανδημίας.

Η πρώτη χρονικά εκδήλωση είναι «Οι μονόλογοι του Αφηγηματικού Νου» την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Θυμωμένο Πορτραίτο. Μια βραδιά αφήγησης θεατρικών μονολόγων με αφορμή το κλείσιμο του πρώτου κύκλου εργαστηρίων αφηγηματικού θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννας Κούλας και με τη συνοδεία στο φλάουτο της Μαρίας Σακκά. Μονόλογους θα ερμηνεύσουν οι Χριστίνα Φούσκα, Ελπίδα Ιωακειμίδου, Κώστας Κολοκούρης, Μαρία Κουκούλη, Σωτηρία Τζιούρη, Δήμητρα Καλύβα, Κώστας Χριστοδούλου, Βάσω Νικολάου, Ελένη Κολοκούρη, Κώστας Κυλώνης, Μάρθα Μαρίνου, Έλενα Ζερβού και Θοδωρής Ψαλλίδας.
Ακολουθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», η παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Φούσκα «Αδέσποτοι Δρόμοι» (Μικρές ιστορίες), υπό τη μορφή θεατρικής αφήγησης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος, ο κτηνίατρος – συγγραφέας Πάνος Ζώης και η συγγραφέας του βιβλίου Χριστίνα Φούσκα. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Γιάννας Κούλα και θα υπάρχει ζωντανή μουσική από τον Δημήτρη Καραγεώργο.
Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου ολοκληρώνονται με τη θεατρική παράσταση «Γεύμα με ανανά» τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Θυμωμένο Πορτραίτο. «Ποια είναι η αληθινή ζωή και ποια η επινοημένη; Αυτή που επισκιάζει ό,τι πραγματικά θέλουμε να ζήσουμε και δεν το τολμούμε; Ή αυτή που είναι απαραίτητη για να κυλήσει ο χρόνος, για να γεμίσουμε το κενό μιας απούσας ζωής, μιας μη ζωής;». Συγγραφέας του «Γεύμα με ανανά» είναι ο Πάνος Ζώης και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Γιάννα Κούλα. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Σωτηρία Τζιούρη και ο Κώστας Χριστοδούλου.

Σχετικά άρθρα

«Το μαιευτήριο» του Θ. Τριαρίδη για τρεις ακόμη παραστάσεις

Συστηματική αναπαράσταση του παραμυθιού «Το σκλαβί»

Σεμινάριο συστημικής αναπαράστασης παραμυθιών με την Καλλιόπη Άνθη

Ηπειρωτικός Αγών