ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Μένουμε σπίτι… συνδεόμαστε με το Μουσείο»

«Μένουμε σπίτι… συνδεόμαστε με το Μουσείο» είναι η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για αυτές τις ημέρες της κοινωνικής απομάκρυνσης, λόγω κορωνοϊού.

Από σήμερα ξεκίνησε η διαδικτυακή δράση της Εφορείας, που δίνει σε όλους τη δυνατότητα μιας σύντομης περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (διάρκειας 15’), μέσα από την σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου στο facebook και στο youtube.
Είναι μια παραγωγή της Εφορείας Ιωαννίνων του 2011, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ριζικής αναβάθμισης των εκθεσιακών συλλογών, του σκεπτικού και των μέσων παρουσίασης του υλικού πολιτισμού της Ηπείρου από τους απώτατους προϊστορικούς χρόνους έως τη δύση της ρωμαιοκρατίας τον 4ο αι. μ.Χ.

Η Εφορεία, επιδιώκοντας, στις πρωτόγνωρες παγκοσμίως συνθήκες που όλοι ζούμε, να κρατήσει με θέρμη αλλά και να εκτείνει την πολύπλευρη σχέση που τα δύο μουσεία, το Αρχαιολογικό στο Πάρκο Λιθαρίτσια και το Βυζαντινό στο Κάστρο των Ιωαννίνων, έχουν αναπτύξει με το κοινό τους, το επόμενο διάστημα, θα αναρτά απεικονίσεις από επιλεγμένα εκθέματα/ευρήματα/μνημεία σχολιασμένα, κατά περίπτωση, από τα επιστημονικά στελέχη της, αρχαιολόγους, συντηρητές και μηχανικούς, καθώς και βιντεο-παραγωγές από εκθέσεις, ποικίλες εκδηλώσεις, θεματικές δράσεις ή άλλο ψηφιακό υλικό από το πλούσιο αρχείο της.
«Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να “γεφυρώσουμε” την επικοινωνία μας, έστω κι από την επιβεβλημένη αυτή, πρόσκαιρη, “απόσταση”, ευχόμενοι να παραμένουμε σε καλή υγεία και σε εγρήγορση, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιοι φορείς», αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Σχετικοί ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι: https://www.facebook.com/amiogr/ και http://amio.gr/.

Σχετικά άρθρα

Μια έκθεση – αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Βασίλη Χαρίση

«Παράθυρο» χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για Μεντρεσέ και Βιβλιοθήκη

Πολύτιμη γνώση για το Βουλευτήριο της αρχαίας Δωδώνης