ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Σατανικές υποθέσεις» από την Εξαύδα

Με την ταινία «Σατανικές υποθέσεις» (Infernal affairs, 101’) των Άλαν Μακ και Γουάι-Κουνγκ Λάου, συνεχίζεται το αφιέρωμα του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Εξαύδα» στην Άπω Ανατολή.

Η μαφία του Χονγκ Κονγκ γνωρίζει ότι στις τάξεις της έχει εισχωρήσει ένας μυστικός αστυνομικός και προσπαθεί να τον εντοπίσει. Την ίδια ώρα, η αστυνομία επιχειρεί να ανακαλύψει τον πληροφοριοδότη που έχει τοποθετήσει η μαφία στις δικές της τάξεις.
Ο Γιαν, μυστικός αστυνομικός, έχει γίνει μέλος της… πιο σκληρής συμμορίας του Χονγκ Κόνγκ, στρατολογημένος, πριν την αποφοίτησή του ακόμη, από τη Σχολή της Αστυνομίας! Ο Γιαν είναι ο «άνθρωπος» του Νόμου στον κόσμο της παρανομίας… Ο Μινγκ, αναγκασμένος από το «αφεντικό» της συμμορίας στα δεκαοκτώ του να καταταγεί στην Αστυνομία, χάρη στην ευστροφία του και τις ικανότητές του, έχει ήδη προαχθεί σε Προϊστάμενο του Εγκληματολογικού. Ο Μινγκ είναι ο «άνθρωπος» του υπόκοσμου, στον κόσμο του Νόμου… Δύο τραγικοί πρωταγωνιστές ενός ανομολόγητου δράματος, που θα κορυφωθεί όταν ο Μινγκ πάρει εντολή να ξεκαθαρίσει τη συμμορία, της οποίας είναι… γέννημα-θρέμμα.
Πρωταγωνιστούν οι Άντι Λάου, Τόνυ Τσιου Γουάι Λουνγκ, Αντονυ Γουόνγκ Τσάου-Σανγκ, Ερικ Τσανγκ, Σάμμι Τσενγκ, Εντισον Τσεν, Σων Γιου, Ελβα Χσιάο, Τσάπμαν Το, Ντιόν Λαμ. Το αμερικανικό ριμέικ της ταινίας σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε το 2006, κάνοντας το οσκαρικό φιλμ «Ο πληροφοριοδότης».
Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 8.15 το βράδυ, στον χώρο της «Εξαύδα» (Κουντουριώτη 31) με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ. Τηλέφωνο για πληροφορίες 6945377240.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος, τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστούν οι ταινίες «Old boy» του Παρκ Τσαν-Γουκ στις 15 και 16 Μαρτίου, «Τα ιπτάμενα στιλέτα» (House of flying daggers) του Τζανγκ Γι Μόου στις 22 και 23 Μαρτίου, «2046» του Γουάνγκ Καρ Γουάι στις 29 και 30 Μαρτίου, «Αναχωρήσεις» (Departures) του Γιοχίρο Τακίτα στις 5 και 6 Απριλίου, και «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας… και άνοιξη» (Spring, summer, fall, winter… and spring) του Κιμ Κι Ντοκ στις 12 και 13 Απριλίου.

Σχετικά άρθρα

«Μερικοί το προτιμούν καυτό» στις προβολές της «Εξαύδα»

«Η Ετυμηγορία» στις προβολές της «Εξαύδα»

«Οι Δώδεκα Ένορκοι» στις προβολές της «Εξαύδα»