ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

5η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων

Η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας στα Γιάννενα πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, με τη συνεργασία του συλλόγου «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου– Η Πασσαρών», του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ιωαννιτών και του δήμου Ζίτσας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σύνολο Ροδοτοπίου– Η Πασσαρών», του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ιωαννιτών και του δήμου Ζίτσας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στη φετινή συνάντηση συμμετέχουν με μουσικό πρόγραμμα επτά σύνολα/ορχήστρες κιθάρας από έξι διαφορετικές πόλεις της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των μελών τους να φτάνει τα 150 άτομα. Πρόκειται για μουσικά σύνολα που έχουν ως βάση τους την κλασική κιθάρα και ενίοτε συμπράττουν με άλλα μουσικά όργανα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εμφανίζονται κατά σειρά το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου «Sempre Viva» Ωδείου «Μελωτρόπιο», η Ορχήστρα Κιθαριστών «Παράλλαξη» Μουσικού Σχολείου Βέροιας, το Κιθαριστικό Σύνολο Ωδείου «Πολυρυθμία» Πρέβεζας, το Κιθαριστικό Σύνολο Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, η Ορχήστρα Κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και η Κιθαριστική Ορχήστρα «Flo-Guitar» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.
Αναλυτική παρουσίαση των συνόλων/ορχηστρών (μουσικά έργα, μέλη κ.ά.) διατίθεται στον σύνδεσμο του ιστολογίου του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου https://guitar-ioannina.blogspot.com/2020/01/5-2512020_4.html.

Σχετικά άρθρα

6η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών

Εντός έδρας… το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου

Μια βραδιά με το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου