Πολιτισμός

«Touch me if you can» στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα την Κυριακή

Τη δράση «Touch me if you can» παρουσιάζει το Τμήμα Ενηλίκων της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή, στις 1:30 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Παπαδοπούλου και στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα. Η εκδήλωση επρόκειτο να γίνει αύριο Σάββατο, αλλά μεταφέρθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πρόκειται για μια αυτοσχεδιαστική δράση- παρουσίαση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών. Ένα παιχνίδι αγκαλιών και επαφών, όπως προέκυψε μέσα από την εξέλιξη των μαθημάτων αυτοσχεδιασμού.
Πώς αγγίζουμε, τι σηματοδοτεί η αγκαλιά για τον καθένα από μας; Πόσο σημαντική είναι η επαφή στο «ξεκλείδωμα» και το «άνοιγμα» του νου και των σωμάτων; Πόσο χρόνο αποφασίζω να μείνω μαζί με ένα σώμα; Κι αν φύγω, η ενέργεια του αγγίγματος με ακολουθεί; Πώς κινούμαι όταν νιώθω ασφαλής, μαζί με άλλα σώματα ή αν απομακρυνθώ από αυτά;
Στο Α’ μέρος θα παρουσιαστεί μια χορογραφία της Έλενας Ανδρεάδη σε ερμηνεία των Ελένης Ασπρή, Δήμητρας Αντωνιάδη, Αρετής Γκιώκα Χρήστου Παναγιωτόπουλου, Θωμά Ζήση και Βασίλη Κοψίδα.
Στο Β’ Μέρος ο συντονισμός της δράσης και του εργαστηρίου ανήκει στην Ελεονώρα Ηλία. Ερμηνεύουν οι Δέσποινα Κυριαζή, Ελένη Ασπρή , Δήμητρα Αντωνιάδη, Κατερίνα Παπουτσή, Αρετή Γκιώκα, Λώρα Γεροντη, Κωστής Τσιρούκης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Θωμάς Ζήσης και Αριάδνη Καραγιαννίδου με τη συνοδεία στο ακορντεόν της Σοφίας Πατσιούρα.

Σχετικά άρθρα

Αναστέλλει τις εκδηλώσεις του το ΠΚΔΙ

Ηπειρωτικός Αγών

Γενέθλια 30 ετών για την αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του ΠΚΔΙ

Με Jelusick και σύσσωμη την τοπική ροκ σκηνή