ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Μαρία Πολυδούρη» για δύο παραστάσεις στην Έκφραση

Το έργο «Μαρία Πολυδούρη», που παίζεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, θα ανέβει για δύο παραστάσεις στα Γιάννενα, στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14 ) το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για μια παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη ελληνίδα ποιήτρια, την κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της γενιάς της. Έναν ύμνο στη γυναίκα- σύμβολο για τη δύναμη του χαρακτήρα της, τον έρωτα για τη ζωή και την παιδική της αθωότητα.
Είναι ένα έργο γραμμένο με την αυθεντική φωνή της ηρωίδας, μιλά για την απίστευτη δύναμή της να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν’ αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν’ ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι ώριμη μέσα στη μοναδική παιδικότητά της. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει παράλληλα με τον μεγάλο της έρωτα με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Πολυδούρη-Καρυωτάκης… οι εραστές που δεν έσμιξαν ποτέ!
Τον ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη υποδύεται η Φωτεινή Φιλοσόφου, ενώ αυτόν του Κώστα Καρυωτάκη ο Νίκος Γιάννακας. Αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.
Διάρκεια: 80 λεπτά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ στην είσοδο και 10 ευρώ στην προπώληση από το Θέατρο Έκφραση. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710.

Σχετικά άρθρα

Θέατρο Έκφραση- Υποδέχεται και πάλι τους σπουδαστές του

Ηπειρωτικός Αγών

Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Πέφτει η αυλαία για τον «Ρομπέν των Δασών»