ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ένα μουσικό σεμινάριο με τον Οδυσσέα Γκάλλιο από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Τον κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο, άνω των 18 ετών, συνεχίζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.

Στόχος των σεμιναρίων, που πραγματοποιούνται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα. Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αναλαμβάνουν να μυήσουν τους συμμετέχοντες στις μεθόδους της δουλειάς τους και να μοιραστούν μαζί τους τη θεατρική τους εμπειρία.
Το σεμινάριο του Δεκεμβρίου θα γίνει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, από τον συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής- sound designer Οδυσσέα Γκάλλιο το Σάββατο 7 (16:00-21:00) και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (10:00-15:00).
Πρόκειται για ένα μουσικό σεμινάριο, διάρκειας δέκα ωρών, λίγο διαφορετικό. Μία βιωματική προσέγγιση της μουσικής, χωρίς να απαιτείται πρότερη μουσική γνώση των συμμετεχόντων. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, με κύριο όργανο τη φωνή αλλά και αντικείμενα που ποτέ δε θα φανταζόμασταν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν μουσικά όργανα, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη μουσική «εκ νέου». Υλικό για την δημιουργία της ιδιαίτερης αυτής μουσικής σύνθεσης θα αποτελέσουν τα συναισθήματα, οι αφηγήσεις, οι μνήμες, τα τραγούδια, τα γεγονότα και τα ηχητικά περιβάλλοντα της καθημερινότητας των μελών της ομάδας. Οι μουσικοί δρόμοι (κανόνες) ορίζονται από την ομάδα και διαμορφώνονται με σκοπό να ερευνηθούν οι διαφορετικές ποιότητες που έχει ο ήχος και ο χρόνος στον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και βιώματά του. Η μουσική που θα δημιουργηθεί από την ομάδα, καταλήγει σε ένα μουσικό αποτέλεσμα και απαντά στο επίμονο ερώτημα τι είναι τελικά μουσική.
Ο Οδυσσέας Γκάλλιος γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, με την οποία ασχολείται από το 2010. Έχει εργαστεί ως sound designer και συνθέτης στο θέατρο και σε ταινίες μικρού μήκους.
Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ και δωρεάν για ΑμεΑ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail seminariadipethei@gmail.com, στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα) και στα τηλέφωνα 2651025670 (09:00-14:00) και 6948202250 (18:00-21:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο