ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε» στο Θέατρο Έκφραση

Η παράσταση «Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε», η οποία ανέβηκε στο Θέατρο Άλφα στην Αθήνα για δύο σεζόν και τώρα περιοδεύει σε επιλεγμένες πόλεις της περιφέρειας, θα παρουσιαστεί για δύο βραδιές, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14).

«Εκείνη έμεινε στην ιστορία για τη φωνή της. Εκείνη η άλλη έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά της. Εκείνη φορούσε συνήθως ένα μαύρο φουστάνι. Εκείνη η άλλη φορούσε συνήθως ένα άσπρο φουστάνι. Εκείνης το πραγματικό όνομα ήταν Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου. Εκείνης της άλλης το πραγματικό όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον. Εκείνη έκανε καριέρα με το όνομα Μαρία Κάλλας και εκείνη η άλλη με το όνομα Μέριλιν Μονρόε.
Εκείνες συναντήθηκαν μόνο μια φορά από κοντά. Και αυτή είναι η δεύτερη. Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Όμως σε αυτή τη συνάντηση θα τα πουν όλα. Δυο γυναίκες, δυο πραγματικά σύμβολα, δυο σταρ, που έγραψαν ιστορία, που απασχόλησαν, που ενόχλησαν, που αδικήθηκαν, που εκθειάστηκαν, που έζησαν με φως και σκοτάδι, που πέθαναν με φως και σκοτάδι, συναντιούνται χωρίς να το θέλουν για μια τελευταία φορά», αναφέρεται σε κείμενο για την παράσταση.
Το κείμενο της παράστασης υπογράφουν οι Δανάη Σταματοπούλου και Αναστασία Τζελέπη, οι οποίες ερμηνεύουν και τους δύο ρόλους. Η σκηνοθεσία είναι της Άρτεμις Γρύμπλα και του Κωνσταντίνου Μπιμπή.
Διάρκεια 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ στην προπώληση, 12 ευρώ στο ταμείο και 10 ευρώ το μειωμένο (ΑμεΑ, φοιτητικό, ανέργων).

Σχετικά άρθρα

Θέατρο Έκφραση- Υποδέχεται και πάλι τους σπουδαστές του

Ηπειρωτικός Αγών

Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Πέφτει η αυλαία για τον «Ρομπέν των Δασών»