ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ο Απόγειος στο σώμα του ηθοποιού» με την Πωλίνα Κρεμαστά

Ένα μάθημα με τη χορεύτρια και χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά οργανώνει η Θεατρική Συμπαιγνία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Το μάθημα απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τα βασικά εργαλεία του Απόγειου χορού. Θα επενδύσουν στην αναπνοή και τη σύνδεσή της με την κίνηση, θα χτίσουν τον προσωπικό τους μικρό χορό και τη σχέση τους με τη γη, θα πειραματιστούν με το πάτημα και τις κινητικές δράσεις που προκύπτουν από αυτό, θα παίξουν με τον ρυθμό και τον χώρο και θα συνθέσουν συλλογικά τον κοινό τους χορό.
Η διάρκεια του μαθήματος είναι δύο ώρες και το κόστος 12 ευρώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (20 άτομα) και κρατήσεις γίνονται στο τηλέφωνα 2651312830 (Θεατρική Συμπαιγνία) και 6945533242 (Γιολάντα Καπέρδα).
Η Πωλίνα Κρεμαστά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα σύγχρονου χορού Creo, συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε πολλά φεστιβάλ, στούντιο και σχολές της Αθήνας και της επαρχίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Tipperary Dance Platform στην Ιρλανδία και στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού «La Becquée» στη Βρέστη. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου» στα Γιάννενα.
Η ομάδα Creo είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ρέον και έχει επιχορηγηθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. (2009-2010) και από το ΥΠ.ΠΟ.Α. (2017-2020). Με το έργο «GODOT» απέσπασε το 1ο Βραβείο – Silver Snowflake – στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο, το 2012. Εμπνεύστηκε και ίδρυσε ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα για χορευτές και δημόσια σχολεία, τη «Σκυτάλη». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2012-2020) και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα 25 πιο εμπνευσμένα προγράμματα της Ευρώπης, από το Δίκτυο Χορογραφικών Κέντρων EDN.
Από το 2014 ασχολείται με την κινητική έρευνα «Απόγειος», που μελετά τη σχέση παραδοσιακού και σύγχρονου χορού και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έρευνα έχει παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ με τη μορφή εργαστηρίων ή παραστάσεων, στο Τμήμα Ειδίκευσης «Χορολογία Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού» της Σ.Ε.Φ.Α.Α., στο Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει προσκληθεί σε Residencies και εργαστήρια σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία. Ένα μέρος της εκδόθηκε στο περιοδικό Λόγου και Κριτικής «το έρμα», τεύχος 3, τον Απρίλιο του 2018.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια