ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Γνωρίζοντας τον Στράους μέσα από «Το βαλς με τα παραμύθια»

Η παράσταση «Το βαλς με τα παραμύθια», αφού σημείωσε τεράστια επιτυχία όλο τον χειμώνα στην Αθήνα και μάγεψε μικρούς και μεγάλους, θα ανέβει στο υπαίθριο θέατρο της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννενα, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στο πλαίσιο της περιοδείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η παράσταση θα ανέβει επίσης στις 6 Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γ. Ρίτσος» στην Πρέβεζα και στις 9 Αυγούστου πίσω από τον προαύλιο χώρο της πρώην Μαθητικής Εστίας στην Ηγουμενίτσα. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.
Σκοπός των συντελεστών είναι να γνωρίσουν στα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους, και την υπέροχη μουσική του. Διάλεξαν, έτσι, έξι παραμύθια και τα έντυσαν με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους. «Όμως η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία. Η σκέψη ήταν να αφηγηθούμε ιστορίες, κάθε μια από τις οποίες θα μας βοηθούσαν να αναδείξουμε αξίες της ζωής, όπως αγάπη, συνέπεια, εντιμότητα, συνεργασία, υπευθυνότητα, καλοσύνη», αναφέρουν.
Πρόκειται για τα παραμύθια «Ο Βασιλιάς Κοκκινοτρίχης», «η Βασιλοπούλα και ο βάτραχος», «Ο σπόρος του αυτοκράτορα», «Οι μουσικοί της Βρέμης», «ο Πινκ και η Πονκ» και «Η χρυσή χήνα».
Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά, που υπογράφει η Χριστίνα Κουλουμπή, οι ηθοποιοί θα μεταφέρουν το κοινό σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες, με γεμάτους διδάγματα διαλόγους, σε κίνηση, χορογραφίες και φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια, με μουσικές που έχει προσαρμόσει ο Αντώνης Δελαπόρτας στους στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί Χάρης Αγγέλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μάιρα Γεωργάρου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας
Διάρκεια παράστασης 2 ώρες με διάλειμμα. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr

Σχετικά άρθρα

«Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» κάνουν στάση και στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών