ΠολιτισμόςΒιβλίο

Βιβλίο: Το «συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ» του Brexit από τον Θύμιο Τζάλλα

Από τις Εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφόρησε το βιβλίο «Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα» του Θύμιου Τζάλλα. Το βιβλίο περιγράφει τις αιτίες και συνέπειες του βρετανικού ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα.

Ο πρόλογος ανήκει στη Μαρία Χούκλη, η οποία γράφει σχετικά: «Tο βιβλίο  δεν είναι μόνο ένας διαυγής οδικός χάρτης που καθιστά προσπελάσιμο τον λαβύρινθο του Brexit, αλλά και ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ που καταδεικνύει αφενός το δηλητήριο του λαϊκισμού και αφετέρου την αδυναμία του πολιτικού κόσμου να εναρμονιστεί με εύλογες κοινωνικές αγωνίες».

Ο συγγραφέας καταγράφει πρόσωπα και συμπεριφορές, δημόσιες παλινωδίες και καντρίλιες
παρασκηνίου, καθοριστικής σημασίας στιγμές, αποφάσεις και μεταστροφές, ακτινογραφεί τους
Remainers και τους Brexiteers, αποκαλύπτει άγνωστα συμβάντα και φωτίζει γωνιές του
βρετανικού δράματος, συγκρίνοντάς το –πολύ εύστοχα– με το ελληνικό.

«Η ιδιαιτερότητα των κειμένων (του Θύμιου Τζάλλα) βρίσκεται στο δημοσιογραφικό χαρακτήρα τους. Ο Θύμιος έγραφε και γράφει για τους αναγνώστες, για να τους ενημερώσει, για να τους λύσει τις απορίες, και επειδή ξέρει ότι στην εποχή μας που οι χρόνοι κατανάλωσης των ειδήσεων είναι καταιγιστικοί, προσαρμόζεται σε αυτό αντί να έχει ‘παράλογες απαιτήσεις’ από τους καταναλωτές ειδήσεων. Οι αναγνώστες θέλουν να ενημερωθούν γρήγορα και όσοι γράφουμε ειδήσεις θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα τους πούμε τι πραγματικά συνέβη.  Το βιβλίο αυτό θα γίνει σημείο αναφοράς για το ελληνικό κοινό και την ελληνική βιβλιογραφία» έγραψε σχετικά η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, εκδότης του ειδησεογραφικού newsletter FACT

«Το Brexit εξελίσσεται ακόμη, γράφει την απρόβλεπτη ιστορία του καθημερινά. Ίσως, πολλά να έχουν αλλάξει αφότου το βιβλίο τυπωθεί. Ελπίζω όμως, οι αναγνώστες, όταν θα έχουν τελειώσει την ανάγνωσή του να νιώσουν τη Βρετανία λίγο πιο κοντά τους, και το Brexit, μια ανεξήγητη σε μεγάλο βαθμό για την υπόλοιπη Ευρώπη επιλογή, να βγάζει περισσότερο νόημα», αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου.


Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα. Οι αιτίες και οι συνέπειες του βρετανικού ευρωσκεπτικισμού, Θύμιος Τζάλλας
Σελίδες: 248, Τιμή:11,00€ 

Βιβλιοπωλεία: Αναγνώστης, Πυρσινέλα 11 (2651034911) και Δωδώνη, 28ης Οκτωβρίου 25 Ιωάννινα (2651038483)

Σχετικά άρθρα

Ο κοινοβουλευτισμός την εποχή της πανδημίας

Ηπειρωτικός Αγών

«Παιδί και Βιβλίο» στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Μια μαζική αυτοψυχαναλυτική συνεδρία

Γιώργος Παππάς