Πολιτισμός

Jiannina Old City Festival: Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται

Με τη διοργάνωση του «J.O.C. Jiannina Old City Festival» επιστρέφει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα» , υπό την αιγίδα του δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής.

Πρόκειται για ένα νέο, διήμερο φεστιβάλ μουσικής , στο οποίο θα συμμετέχουν τοπικά συγκροτήματα της τζαζ, εναλλακτικής αλλά και ροκ σκηνής, που οργανώνεται την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Καλάρη, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Την πρώτη μέρα, από τις 9 το βράδυ και μετά, θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα Third Floor Quartet (τζαζ), Αυτόπτες Μάρτυρες (ελληνόφωνο ροκ), Rockin Rebels (ροκ) και μετά τα μεσάνυχτα στη σκηνή θα ανέβουν οι Deans (κλασικό ροκ), με ένα δίωρο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει κομμάτια των Deep Purple, Uriah Heep, The Who, Creedence Clearwater Revival, Bad Company, Pink Floyd, The Doors, Jethro Tull, Wings, Dire Straits κ.ά.
Το Σάββατο, επίσης από τις 9 το βράδυ, θα εμφανιστούν οι Mof Kanola (trip hop-elektro funk), Solid Buzz (alternative blues rock), Insomnia Band (rock) και η βραδιά θα κλείσει με τους George Gakis & The Troublemakers (hard rock).
Σύμφωνα με την Αναστασία Μπούκα, ιδιοκτήτρια καφέ- μπαρ επί της οδού Καλλάρη και ενεργό μέλος του Συλλόγου του ιστορικού κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα», αυτή είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις του συλλόγου, για να αναδειχθεί ξανά, το ιστορικό κέντρο της πόλης. Μετά από το χριστουγεννιάτικο αλλά και το αποκριάτικο πάρτι, που έλαβαν χώρα επί της Καλλάρη και πήγαν εξαιρετικά καλά, πετυχαίνοντας το στόχο τους, σειρά έχει το Jiannina Old City Festival.
«Ο Σύλλογος Ιστορικού κέντρου, που περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής, είχε ως αφετηρία το βασικό πρόβλημα της καθαριότητας. Αυτή ήταν η αφορμή για την σύστασή του. Στην αρχή μαζευτήκαμε ως παρέα και πριν δύο χρόνια δημιουργήθηκε αυτός ο σύλλογος. Μεγάλη στιγμή για εμάς ήταν η έγκριση που πήραμε από το υπουργείο για να δημιουργηθεί το Open Mall (Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο στα Γιάννενα), επί της οδού Ανεξαρτησίας, και να δώσει ξανά πνοή, εμπορικά, σε αυτή την περιοχή», ανέφερε η κ. Μπούκα.
Φυσικά η πορεία του Συλλόγου δε σταματά εδώ. Οι δράσεις και προσπάθειες ανάδειξης του ιστορικού κέντρου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για να δοθεί και πάλι ζωή στην συγκεκριμένη περιοχή, μιας που και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θερμή, κάτι που ωθεί τους ιθύνοντες να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται.
Σε όλα αυτά, όπως ανέφερε, αρωγός στάθηκε ο δήμος Ιωαννιτών , ενώ όσον αφορά το JOC Festival, δε θα είχε δρομολογηθεί χωρίς την πολύτιμη εθελοντική βοήθεια του Γιώργου Γάκη.

Σχετικά άρθρα

Δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες η πεζοδρόμηση

Αποστόλης Τζελέτας

Ικανοποίηση για τη μερική πεζοδρόμηση και… προσδοκίες

Περισσότερες ώρες πεζοδρόμησης ζητά ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου