ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Το Θέατρο Έκφραση βγαίνει σε περιοδεία κι αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και το Θέατρο Έκφραση, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, ετοιμάζεται για θερινή περιοδεία εκτός πόλης, προκειμένου να παρουσιάσει επιλεγμένες δουλειές του σε υπαίθριους χώρους, θεατράκια, πλατείες χωριών κι εξοχές, ώστε να τις απολαύσουν μικροί και μεγάλοι θεατές, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν μέσα στη χειμερινή σεζόν.

Φέτος, η Έκφραση θα ταξιδέψει ανά την Ήπειρο αλλά κι εκτός αυτής με δύο παραστάσεις, τον θρυλικό «Caveman» και τον πολυαγαπημένο «Μικρό Πρίγκιπα», τις οποίες προτίθεται να παρουσιάσει σε συνεργασία με δήμους, κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους, διοργανωτές φεστιβάλ, αλλά και ιδιώτες.
Έτοιμος να συναντήσει τους πολυάριθμους φίλους του σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα είναι ο «άνθρωπος των σπηλαίων», κατά κόσμον Χρήστος Χρήστου, που τόσο πολύ αγαπήθηκε και από το κοινό της Ηπείρου.
Ο «Caveman» είναι δημιούργημα του αμερικανού Rob Becker, o οποίος τον έπλασε δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Σωτήρης, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να… μονολογεί, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το γυναικείο μυστήριο. Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, δέχεται τη βοήθεια του «Caveman», προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του. Η παράσταση θα ανέβει σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά και η μουσική είναι του Σπύρου Γραμμένου.
Η δεύτερη παράσταση, με την οποία θα περιοδεύσει το καλοκαίρι το Θέατρο Έκφραση, είναι το πολυαγαπημένο παραμύθι του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Τρεις ηθοποιοί κι ένας μουσικός συστήνουν ξανά το κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, συνθέτοντας μία διαδραστική παράσταση, με ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Ένας πιλότος αναγκάζεται να προσγειώσει το αεροπλάνο του στη μέση της ερήμου, μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή. Μέσα στην άνυδρη απεραντοσύνη, θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι, τον μικρό πρίγκιπα, ο οποίος έρχεται από έναν μακρινό πλανήτη τόσο μεγάλο όσο ένα… σπίτι. Έτσι, ξεκινάει μια αλληγορική, τρυφερή και γλυκόπικρη ιστορία, στην οποία ο μικρός πρίγκιπας διηγείται τις περιπέτειες από τα ταξίδια του σε παράξενους πλανήτες.
Στον «Μικρό Πρίγκιπα» παίζουν οι ηθοποιοί Μίνα Παππά, Πέτρος Χριστακόπουλος και Θανάσης Λανάρης, ενώ στη ζωντανή μουσική είναι ο Μιχαήλ Παππάς.
Οι φορείς και ιδιώτες, που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το Θέατρο Έκφραση για την παρουσίαση στην περιοχή τους μίας εκ των δύο παραστάσεων, μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651554505 και 6978047081, στο email ekfrasinet@gmail.com, καθώς και στη σελίδα Θέατρο Έκφραση στο Facebook.

Σχετικά άρθρα

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο «Χωριό του Αϊ Βασίλη»

«Παπάγια Μάντολες» για ένα extra δείπνο!

Ηπειρωτικός Αγών

«Παπάγια Μάντολες» για τρίτη… γαστρονομική βραδιά

Ηπειρωτικός Αγών