ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Καλοκαιρινές νύχτες με συναυλίες για όλα τα γούστα

Ένα καλοκαίρι επάνω στο πεντάγραμμο ετοιμάζεται να ζήσει φέτος η πόλη των Ιωαννίνων. Σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής θα γεμίσουν με νότες τις καλοκαιρινές νύχτες. Από τις αρχές Ιουνίου έως και τα τέλη του Σεπτέμβρη καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας θα δώσουν συναυλίες στους υπαίθριους χώρους της πόλης, με την ελπίδα ο καιρός να είναι φέτος σύμμαχος και να μην αποτελέσει τροχοπέδη στα πολιτιστικά δρώμενα.

Πλούσιο αναμένεται να είναι το πρόγραμμα με τις ανακοινώσεις για συναυλίες να αυξάνονται καθημερινά και να καλύπτουν όλα τα μουσικά γούστα και όλες τις ηλικίες. Από τους Locomondo μέχρι την Ελένη Φουρέιρα και από την Άννα Βίσση έως τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τα Γιάννενα θα αποτελέσουν και φέτος σημείο συνάντησης του μουσικού κόσμου.
Φυσικά, εκτός από τα μουσικά δρώμενα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, φεστιβαλ αλλά και πλούσιες δράσεις υπόσχονται ένα γεμάτο καλοκαίρι στους Γιαννιώτες.

Ξεκίνημα με Χαΐνηδες

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου, διαφορετική από τις συνηθισμένες, προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» (χορός-ακροβασία), στη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, που θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Αγορά.
Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους. Οι Χαΐνηδες και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται», θα βρίσκονται.
Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες αποτελείται από τους Δημήτρη Αποστολάκη (λύρα), Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (τραγούδι –κιθάρα), Σπυριδούλα Μπάκα (τραγούδι), Τάκη Κανέλλο (κρουστά), Κλέωνα Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλη Νικόπουλο (λαούτο, μαντολίνο), Θοδωρή Ρέλλο (σαξόφωνο) και Γιάννη Νόνη (μπάσο).
Την ομάδα «Κι όμΩς κινείται» αποτελούν οι Αλέξανδρος Λασκαράτος, Βασίλης Δημάς, Χριστόφορος Μακατσώρης, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη, Αγγελική Μερντίτη και Χρόνης Τόμπορης.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ στην προπώληση και 15 ευρώ στην είσοδο. Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticketsioannina, στη Μουσικη Σκηνη Πολυχώρος Αγορα, στο κατάστημα Γερμανός και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr/tickets/music/mojolive-concerts.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972807170.

Ioannina Lake Festival

Μετά την περσινή επιτυχία του Colour Boom, το Κέντρο Νέων Ηπείρου διοργανώνει το Ioannina Lake Festival με ένα συναυλιακό διήμερο για όλες τις προτιμήσεις. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου καλλιτέχνες της Rock και Reggae μουσικής σκηνής, όπως οι Locomondo, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και οι Folk N Roll θα ξεσηκώσουν ην σκηνή του Ioannina Lake Festival ενώ το Σάββατο 22 Ιουνίου DJ’s, καλλιτέχνες της Pop και Ραπ μουσικής, όπως ο Αναστάσιος Ράμμος, η Ματίνα Ζάρα, ο Mike,ο Βαγγέλης Κοσίνας, οι DJ Χάρης Τσίτος και ΝIGMA κ.ά., θα λάβουν την σκυτάλη με αποκορύφωμα την Ελένη Φουρέιρα, σε μια μέρα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Η Άννα Βίσση και τα «Ηλιοτρόπια»

Η απόλυτη ελληνίδα σταρ, όπως έχει χαρακτηριστεί η Άννα Βίσση, θα βρίσκεται την Τρίτη 25 Ιουνίου στο υπαίθριο θέατρο Φρόντζου για να ερμηνεύσει παλιές και νέες της επιτυχίες, σε μία ακόμη συναυλία, που εντάσσεται στο 6ο Φεστιβάλ Αγορά.
Η Άννα Βίσση έρχεται να παρουσιάσει την νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ηλιοτρόπια» αλλά και για να χαρίσει ατμοσφαιρικές ερμηνείες, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της. Τραγούδια διαχρονικά, που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, παιγμένα με φρέσκες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι latin, pop, rock, all time classic μπαλάντες και λαϊκά που έγραψαν στο χρόνο τη δική τους ιστορία θα ακουστούν, με την εξαίρετη φωνή της, τις καθηλωτικές ερμηνείες της και το γνωστό εκρηκτικό ταμπεραμέντο της επί σκηνής, σ’ ένα συναυλιακό show-«εμπειρία». Την Άννα Βίσση θα συνοδεύουν οι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού, μαζί με 13μελή μπάντα.
Τα πρώτα εισιτήρια στην προπώληση και για ειδικές κατηγορίες κοστίζουν 13 ευρώ, ενώ η γενική είσοδος είναι στα 15 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticketsioannina, στη Μουσικη Σκηνη Πολυχώρος Αγορα, στο κατάστημα Γερμανός και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr/tickets/music/mojolive-concerts.

«Μπλέξαμε…» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Τη σκυτάλη στο Φεστιβάλ Αγορά θα πάρει την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος, που έρχεται και φέτος στα Γιάννενα, υποσχόμενος μια μοναδική συναυλία στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.
Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετράει περισσότερα από 45 χρόνια πορείας, αμέτρητους δίσκους, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες. Θρυλική αναμένεται να είναι και αυτή στα Γιάννενα με τον Βασίλη να έχει στο πρόγραμμά του, πέρα από μια επιλογή από τα αγαπημένα μας διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, και κομμάτια και από το νέο του δίσκο «Μπλέξαμε», που κυκλοφορεί στις αρχές Ιουνίου σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Σάννυ Μπαλτζή με μουσική του ίδιου, του Χριστόφορου Κροκίδη και του Αντρέα Αποστόλου.
Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά, που φέρει το μοναδικό του στίγμα, βρίσκει την ευκαιρία να μας «μιλήσει» για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους μας, το όνειρο.
Μαζί του οι μουσικοί Μαίρη Μπρόζη (βιολί –τραγούδι), Αντρέας Αποστόλου (πιάνο / keyboards), Βαγγέλης Πατεράκης (ηλεκτρικό μπάσο), Στέφανος Δημητρίου (τύμπανα) και Γιάννης Αυγέρης (κιθάρες).
Προπώληση εισιτηρίων 13 ευρώ, προσφορά (μέχρι 7 Ιουνίου) 10 ευρώ, στην πόρτα 15 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticketsioannina, στη Μουσικη Σκηνη Πολυχώρος Αγορα, στο κατάστημα Γερμανός και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr/tickets/music/mojolive-concerts.

«Το ταξίδι του έρωτα» με τον Γιάννη Πάριο

Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, ο τραγουδιστής του έρωτα Γιάννης Πάριος θα δώσει το παρών στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ τη Δεύτερα 15 Ιουλίου στις 9.30 βράδυ, υμνώντας τον μικρό φτερωτό θεό του έρωτα και υποσχόμενος πως όλοι, μετά το τέλος της συναυλίας, θα αισθανθούν ερωτευμένοι. Άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με τη στιγμή, άλλοι με το «σήμερα», άλλοι με τη ζωή «που περνά και χάνεται». Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι παντού, απλά ο Γιάννης Πάριος υπόσχεται να μας δείξει για ακόμη μια φορά τον τρόπο να τον αφουγκραστούμε και να αφεθούμε να μας τρυπήσουν τα βέλη του.
Στο τραγούδι θα τον συνοδεύσουν οι Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Ροδόκλεια Κουταλέλη, Ελένη-Στυλιανή Αλεξανδρή, καθώς και δεκαμελής ορχήστρα.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 22 ευρώ στις διακεκριμένες θέσεις, 18 ευρώ γενική είσοδος και 15 ευρώ τα μειωμένα (φοιτητικό –ανέργων). Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticketsioannina στην κεντρική πλατεία (10 π.μ.-2μ.μ. και 6-9 μ.μ.), το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου (10 π.μ. – 2μ.μ. και 6-9 μ.μ.), στα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ και Αναγνώστης (10 π.μ.-2μ.μ. και 6-9 μ.μ.) και ηλεκτρονικά στο https://www.ticketplus.gr/event/40/giannis-parios.