Πολιτισμός

«12+12» στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Από 12 Απριλίου έως 12 Μαΐου θα φιλοξενείται στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» η έκθεση «12+12», στην οποία λαμβάνουν μέρος 24 δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άλλοι επαγγελματίες και άλλοι ερασιτέχνες.

Δώδεκα φωτογράφοι έδωσαν από μια φωτογραφία τους, επιλέγοντας ελεύθερα το θέμα, το σχήμα και το χρώμα της. Οι φωτογραφίες αυτές, ανώνυμα, δόθηκαν σε δώδεκα δημιουργούς άλλων τεχνών. Δηλαδή, ο κάθε δημιουργός είχε στην διάθεσή του και τις δώδεκα φωτογραφίες, χωρίς να γνωρίζει σε ποιον ή σε ποια φωτογράφο ανήκει η κάθε μία. Στόχος των δώδεκα δημιουργών ήταν να δώσουν ένα έργο βασισμένο με κάποιο τρόπο στις δώδεκα αυτές φωτογραφίες. Ποια ή ποιες φωτογραφίες επιλέχθηκαν; Με ποιον τρόπο; Πώς χειρίστηκε ο κάθε δημιουργός τους περιορισμούς που ορίστηκαν;
Η έκθεση, την οποία συνεπιμελήθηκαν η Βαρβάρα Δήμου και η Χριστίνα Κατσιώτη, τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, απευθύνεται σε όλους και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 8 το βράδυ.