Πολιτισμός

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»… συναντά το αξιαγάπητο «Μαύρο ψαράκι»

Δύο επιλεγμένες παραστάσεις για παιδιά, αλλά και για όσους ενήλικες αισθάνονται ακόμη… παιδιά, φιλοξενεί το Θέατρο Έκφραση μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη είναι δική του παραγωγή. Πρόκειται για το πολυαγαπημένο παραμύθι του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο ζωντανεύει και πάλι επί σκηνής με έναν νέο, ξεχωριστό τρόπο. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου, με ώρα έναρξης τις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα παραστάσεις στις 31 Μαρτίου, στις 7 και 14 Απριλίου.
Τρεις ηθοποιοί, οι Μίνα Παππά, Πέτρος Χριστακόπουλος και Θανάσης Λανάρης, κι ένας μουσικός, ο Μιχαήλ Παππάς, που παίζει ζωντανά, συστήνουν ξανά το κλασικό αυτό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, συνθέτοντας μία διακρατική παράσταση, με ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Όσον αφορά την υπόθεσή της, ένας πιλότος αναγκάζεται να προσγειώσει το αεροπλάνο του στη μέση της ερήμου, μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή. Μέσα στην άνυδρη απεραντοσύνη θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι, τον μικρό πρίγκιπα, ο οποίος έρχεται από έναν μακρινό πλανήτη τόσο μεγάλο όσο ένα… σπίτι. Έτσι, ξεκινάει μια αλληγορική, τρυφερή και γλυκόπικρη ιστορία, στην οποία ο μικρός πρίγκιπας διηγείται τις περιπέτειες από τα ταξίδια του σε παράξενους πλανήτες. Η τιμή εισιτηρίου είναι 8 ευρώ (συνοδοί και γονείς δωρεάν).
Η δεύτερη παιδική παράσταση, που φιλοξενεί το Θέατρο Έκφραση, είναι το παραμύθι του μεγάλου ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα Σαμάντ Μπεχραγκί «Το Μαύρο ψαράκι», που αφηγείται την ιστορία ενός ήρωα, τον οποίο σίγουρα θα αγαπήσουν οι μικροί θεατές. Πρόκειται για τις περιπέτειες, που περνάει ένα ψάρι «του γλυκού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό, οι οποίες ενέπνευσαν και τους δημιουργούς του πασίγνωστου κινηματογραφικού «Nemo».
Ποιους κινδύνους συναντάει; Πώς αντιμετωπίζει τους φόβους του; Πώς βρίσκει τον τρόπο να ακολουθήσει το όνειρό του; Με φαντασία, χιούμορ και γρήγορες σκηνικές εναλλαγές, αναπαρίσταται ένα αλληγορικό απολαυστικό ταξίδι. Το έργο επεξεργάζεται τις ιδέες της ελευθερίας, του ηρωισμού και της ανεξαρτησίας με στόχο να φωτιστούν οι απαραίτητες αξίες της ζωής χωρίς δογματισμούς ή υπερβολές. Παίζουν οι ηθοποιοί Ντίνος Ποντικόπουλος, ο οποίος έκανε υπογράφει και τη σκηνοθεσία, και Φρόσω Ζαγοραίου
Το «Μαύρο ψαράκι» θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Έκφραση το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα. Γενική είσοδος 8 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710.

Σχετικά άρθρα

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο «Χωριό του Αϊ Βασίλη»

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» για δύο παραστάσεις (κλήρωση προσκλήσεων)

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» με τον Θανάση Τσαλταμπάση

Ηπειρωτικός Αγών