Πολιτισμός

Κάθε μέρα τρεις ταινίες στο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου

Με τις ταινίες «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Πάνου Ευαγγελίδη ( 71’), τη μικρού μήκους «Copa Loca» του Χρήστου Μασσαλά (14’) και «Xenia» του Πάνου Κούτρα (134') συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου, που παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ αύριο Πέμπτη θα προβληθούν οι ταινίες «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου ( 80’), η μικρού μήκους «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (30’) και «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (104´).

Ο κύκλος προβολών περιλαμβάνει 14 ταινίες μεγάλου και επτά μικρού μήκους, βραβευμένες στην Ελλάδα και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, που δείχνουν ανάγλυφα την εικόνα και ταυτότητα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου είναι ενταγμένο στον κύκλο εκδηλώσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «10 χρόνια – 10 πόλεις» και περιλαμβάνει ταινίες που, μετά από καθολική ψηφοφορία των 350 μελών της, τιμήθηκαν τα δέκα αυτά χρόνια για τα καλλιτεχνικά και τεχνικά επιτεύγματά τους με το βραβείο «ΙΡΙΣ».
Έως και την Κυριακή, στην αίθουσα «Δημ. Χατζής», θα προβάλλονται δύο μεγάλου και μια μικρού μήκους ταινίες με ώρες προβολής 7 το απόγευμα και 9 το βράδυ.
Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη και μια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό σινεμά και το κοινό του» με τη συμμετοχή του υπεύθυνου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Γιώργου Μακρή.
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο κ. Μακρής, με καταγωγή από την περιοχή, αναφέρθηκε στο έργο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την υποστήριξη του ελληνικού σινεμά και ιδιαίτερα στην δράση «10 Χρόνια – 10 Πόλεις», ευχαριστώντας το Πνευματικό Κέντρο για τη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο