Πολιτισμός

«Υπό Έλεγχο» στο μπαρ Rocka Rolla

Τη θεατρική παράσταση «Υπό Έλεγχο» του συγγραφέα Frédéric Sonntag σκηνοθετεί η Μανταλένα Κιρκιασαριάν, η οποία παράλληλα ερμηνεύει και έναν από τους ρόλους.

Ο Frédéric Sonntag, γεννημένος το 1978, είναι ένας νέος γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης, που αναζητά νέες ερμηνευτικές μορφές. Το «Υπό έλεγχο» («Sous Contrôle») γράφτηκε και ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2009.
Σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και υπό την παρακολούθηση ενός είδους «μεγάλου αδελφού», φιλοκυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι αλληλοπαρακολουθούνται. Μέσα από διάφορες καταστάσεις-επεισόδια, ο Sonntag περιγράφει αποσπασματικά έναν κόσμο σύγχυσης της πραγματικότητας με τη φαντασία, όπου η συνεχής έκθεση στην κάμερα και η επακόλουθη διαταραχή της ατομικής ταυτότητας οδηγούν σε μια διαρκή καχυποψία προς κάθε κατεύθυνση. Πίσω και μπροστά από την οθόνη της παρακολούθησης, τα σύνορα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία γίνονται δυσδιάκριτα, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε: οι ήρωες τελικά πρωταγωνιστούν στη δική τους διαταραγμένη ζωή ή είναι ηθοποιοί μιας τηλεοπτικής σειράς;
Τους άλλους δύο ρόλους ερμηνεύουν η Δήμητρα Κατσούλα και η Κωνσταντίνα Τσιγκούλη, ενώ ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή της Εύης Μαρκάτη. Η μουσική είναι του Ανδρέα Στυλιανού, η ηχητική επεξεργασία του Δημήτρη Καραγεώργου, ο σχεδιασμός του φωτισμού του Νίκου Γούλα και η φωτογραφία του Δημήτρη Δρούβη.
Η παράσταση θα ανέβει στο μπαρ Rocka Rolla (Ν.Ζέρβα 2, εντός στοάς) αύριο Πέμπτη, την επόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου και την Κυριακή 31 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 9.15 το βράδυ. Διάρκεια 45’. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

«Κάματος ευκάματος»

Λουκία Τζάλλα