Πολιτισμός

«Το σΚά.Κι» της Ομάδας ByeBye στην Έκφραση

«Το σΚά.Κι» της Ομάδας ByeBye, η παράσταση που κέρδισε την 1η θέση στο 2ο Duet Yourself Festival, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Έκφραση τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 9.30 το βράδυ.

Μια σκακιέρα και δύο παίχτες. Δύο παίχτες και μια σκακιέρα. Κι ένας μουσικός. Και όχι μόνο μουσικός. Και όλοι αυτοί να ερμηνεύουν πάνω από 30 ρόλους σε μια καταιγιστική και σαγηνευτική ιστορία. Σε ένα θεατρικό παιχνίδι, βασισμένο σε δύο σπουδαία κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στον Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και στη Δίκη του Φραντς Κάφκα. Ένα θεατρικό παιχνίδι, που ζωντανεύει πρόσωπα και καταστάσεις, για να πει μια ιστορία.
Δύο παιδιά που μεγαλώνουν και χρόνο με τον χρόνο συνεχίζουν να παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Πώς καταφέρνουν άραγε να συνδέσουν την ιστορία του Γιόζεφ Κ., ενός ανώτερου υπαλλήλου τραπέζης, που ένα ωραίο πρωί, χωρίς να έχει κάνει τίποτα κακό, συνελήφθη, με αυτή του ονειροπόλου γέρου από τη Μάντσα, που νόμιζε πως οι ανεμόμυλοι ήταν γίγαντες; Με ένα ταχύτατο και γοητευτικό role playing, η ομάδα ByeBye χτίζει μια παράσταση, που αποδεικνύει πως τη λογοτεχνία μπορούμε να τη συναντήσουμε και στην πραγματική ζωή. Και πως το τέλος αυτής μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εμείς θέλουμε.
Η σκηνοθεσία είναι των Γιάννη Βασιλώτου και Γιώργου Ημέρη, και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γιάννης Βασιλώττος, Βερόνικα Μπακόλα και Δημήτρης Μπούρας.
Διάρκεια 70 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου 9 ευρώ και 7 ευρώ το μειωμένο (ΑμεΑ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων). Τηλέφωνα κρατήσεων 2651554505 και 6907500710.

Σχετικά άρθρα

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»… συναντά το αξιαγάπητο «Μαύρο ψαράκι»

Ζ. Ρούμπος: «Δεν κάνω κωμωδία, απλά και μόνο για να προκαλέσω»

Σέβη Ευθυμίου

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» με τον Δ. Βερύκιο