Πολιτισμός

«Γιατρός στο χωριό» στο Ciné Français του Μαρτίου

Την ταινία «Γιατρός στο χωριό» (Médecin de campagne», 2016, 100΄), με ελληνικούς υπότιτλους, παρουσιάζει ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο Ciné Français αυτού του μήνα.

Ο Ζαν-Πιερ είναι ο γιατρός ενός ξεχασμένου γαλλικού χωριού. Είναι ο άνθρωπος που στηρίζει, ακούει προσεκτικά και συμβουλεύει τους ασθενείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους τον σέβονται και τον αποζητούν. Εργασιομανής και ενίοτε κυνικός, ο ηθικότατος γιατρός έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με μια άσχημη διάγνωση που αφορά τον ίδιο. Πολύ γρήγορα καλείται να συνυπάρξει με τη Ναταλί, την αντικαταστάτρια, την οποία του επιβάλλει ο γιατρός που τον κουράρει. Μόνο που η σκληρή ζωή της επαρχίας, η καχυποψία των κατοίκων απέναντι στο πρόσωπό της και η απροθυμία του Ζαν-Πιερ να εμπιστευτεί κάποιον άλλον πέραν του εαυτού του, θα δυσκολέψουν πολύ το έργο της.
Η σκηνοθεσία είναι του Thomas Lilti, ο οποίος έγραψε και το σενάριο μαζί με την Baya Kasmi. Παίζουν οι Christophe Odent, François Cluzet, Marianne Denicourt.
Η προβολή θα γίνει στο ανακαινισμένο καφέ-μπαρ «Ναυτάκια» την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

«Σχετικά με την Τζοάν» στο Ciné français

Ηπειρωτικός Αγών

«Annie Colère» στο Photometria Photography Center

Ηπειρωτικός Αγών

Η Ήπειρος των αρχών του 20ού αιώνα μέσα από τα μάτια των Γάλλων