Πολιτισμός

Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo επί σκηνής

Οι ταλαντούχοι Fly Theatre έρχονται για δεύτερη φορά στα Γιάννενα και στο Θέατρο Έκφραση με την παράσταση «Frida Κι Άλλο», έχοντας στις αποσκευές τους μια συναρπαστική ιστορία βασισμένη στη ζωή και το έργο της μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Η παράσταση θα ανέβει για τρεις βραδιές, από τις 2 έως 4 Μαρτίου, στις 9.15 μ.μ.
Οι ταλαντούχοι Fly Theatre θα βρεθούν στην πόλη μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στην Αθήνα, sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, μια εκτεταμένη περιοδεία ανά την Ελλάδα μέσα στο 2018, τη σκηνοθεσία της παράστασης «La Strada», που παίζεται τώρα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, και λίγο πριν ετοιμάσουν βαλίτσες για το ταξίδι τους στο Παρίσι τον Απρίλιο, στο φημισμένο Théâtre Marigny στα Ηλύσια Πεδία.
Η πολυμεσική παράσταση «Frida Κι Άλλο», σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre –προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι– για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Frida Kahlo. Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο, που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν, το οποίο κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.
Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη μεξικανή ζωγράφο, παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live video, χτίζοντας τον κόσμο γύρω της. Με τις διαρκείς προβολές και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες και τους πίνακές της.
Διάρκεια παράστασης 85 λεπτά. Τα εισιτηρια κοστίζουν 12 ευρώ το κανονικό και 10 ευρώ το μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Θεάτρου, στο Sherlock Coffee Maker, ηλεκτρονικά στο viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651554505.

Σχετικά άρθρα

«Αν δεν επιτρέψεις στο θέατρο να “πετάει”, ρισκάρεις να το σκοτώσεις»

Γεωργία Χαλάτση

Ένα έργο για την εξοικείωση με το «άλλο»

Θέατρο Έκφραση- Υποδέχεται και πάλι τους σπουδαστές του

Ηπειρωτικός Αγών